Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ziariști din Clubul de presă din Singapore în vizită la Primăria Bistrița. Ce au vizat aici.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un grup de jurnaliști singaporezi, care face un tur prin România, susținut de Ambasada românească în Singapore, s-au întâlnit miercuri la Primăria Bistrița cu viceprimarul Cristian Niculae, cel care îi ține locul primarului Crețu pe timpul unei delegații în străinătate.

Jurnaliștii singaporezi au dorit să afle de la reprezentantul administrației bistrițene care este pulsul economiei locale, au solicitat informații legate de numărul de șomeri, investiții străine dar și care sunt oportunitățile turistice. La întâlnirea din sala de ședințe a Primăriei  ziariștii i-au spus viceprimarului  că ambasadorul României în Singapore le-a recomandat să ajungă în Transilvania și în zona noastră și că a meritat efortul. ”A fost o delegație formată din 32 de ziariști de la Clubul de presă din Singapore cu președintele lor. Am stat cam o oră la Primărie, le-am descris orașul. I-a interesat ce posibilități de investiții există, care e populația ocupată, rata șomajului, chestiuni din acestea. Apoi am vizitat orașul, au vizitat Biserica Evanghelică. Le-am spus că suntem deschiși să colaborăm  ” a spus viceprimarul Cristian Niculae pentru Bistrița Express.

România a intrat în vizorul oamenilor de afaceri din Singapore în perspectiva apropiată a semnării cu Uniunea Europeană  a acordului comercial și de investiții, pe fondul dezinteresului manifestat de administrația Trump față de acordurile mari, regionale în zona Asia de Sud Est. Mediul de afaceri atât din Singapore cât și din Japonia, cele două țări cu are UE va încheia acorduri de comerț, prospectează piețele din zonă.

Grupul de jurnaliști din Singapore, printre care  se află mai mulți șefi de redacții a unor importante publicații precum și președintele Clubului de Presă, Daniel Patrick, editor șef al unui trust de presă, se află din 5 mai în România și vor rămâne până în 12 mai, timp în care participă la întâlniri cu șefi de administrații locale, oameni de afaceri, Camere de comerț, potrivit paginii de facebook a Clubului singaporez.

Share.

About Author

Lasă un comentariu