Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doctorul în silvicultură Mihai Pop: ascensiunea fulminantă a smartphone-urilor îi îndepărtează pe copii de natură. Ce propune. (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Într-o lume în care digitalizarea avansează într-un ritm năucitor, contactul cu natura devine tot mai îndepărtat, avertizează specialiștii în educație. Iar clivajul de natură are efecte greu de măsurat asupra generației mileniștilor. Și nu doar specialiștii în educație insistă că e nevoie inclusiv de activități școlare și extra-curriculare care să readucă noile generații mai aproape de natură, să o descopere și să o înțeleagă. O fac și profesioniștii care prin natura meseriei lor sunt aproape de natură: ” Copiii au nevoie să înțeleagă și să cunoască pădurea, ecosistemele de aici” a constatat inginerul silvic Mihai Pop, șef compartiment fond forestier la un Ocolul silvic privat.

El a explicat într-o interviu pentru Bistrița Express și AS-TV că până și copiii din zonele rurale de munte au dificultăți în a identifica speciile de arbori, de a le deosebi și că trebuie schimbată abordarea în școală : ”Pădurea este creația naturală cea mai complexă din Univers, trebuie cultivată în rândul celor mici.  Din păcate tehnologizarea accentuată ne îndepărtează tot mai mult, ascensiunea fulminantă a smartphone-urilor face tot mai îndepărtat contactul copiilor cu natura”.

Inginerul silvic, care are și un doctorat în silvicultură spune că orele din școli sunt de departe insuficiente și că trebuie schimbată abordarea:” O expunerea teoretică de 40 de minute la clasă e bună, dar trebuie  dublată de contactul cu natura, de lecții în natură, în pădure. Să știți că elevii au o deschidere și o curiozitate extraordinară. Am avut recent  o grupă de elevi în vizită la Ocolul Silvic, am avut o discuție de 20 de minute în natură și  copiii au mers direct la bibliotecă să caute informații în plus. Erau copii din primul an de gimnaziu” a explicat Mihai Pop. El intenționează să permanentizeze astfel de acțiuni, inclusiv printr-un proiect pe termen lung de educație nonformală. Urmăriți întregul interviu aici:

Share.

About Author

Lasă un comentariu