Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Popa audiat în comisia de învățământ a deputaților. Cristina Iurișniți nemulțumită de răspunsurile primite

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șeful Ministerului Educației Naționale, Cornel Popa este prezent astăzi în comisia pentru educație a Camerei Deputaților, unde a fost chemat la solicitarea opoziției, după scandalul repartizărilor locurilor în universitățile de stat, dar și alte subiecte sensibile.

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a postat pe pagina de facebook imagini de la audierea ministrului, unde a scris și ce întrebări i-a adresat ministrului: ”Ministrul “Pamblica” este prezent în Comisia de învățământ-scrie Cristina Iurișniți- cu trimitere la gafele publice ale acestuia- Întrebările mele: Oportunitatea introducerii unui prag al mediilor în vederea admiterii la liceu, cu o corelare a unor politici educaționale de încurajare a învățământului vocațional și a școlilor profesionale pentru acei elevi cu competențe și abilități practice.
Care este poziția ministerului în privința remunerării cadrelor didactice la examenele și evaluările naționale în contextul programării acestora în timpul anului școlar și de aici scopul evident al MEN de a face economii pe seama muncii profesorilor corectori și examinatori?”.

Deputatul bistrițean notează și cum a răspuns ministrul, remarcând că profesorii au făcut voluntariat la examenul din cursul anului, însă că a obținut măcar răspunsul la întrebarea cum vor fi plătite : ”Fără răspuns concret. Deci, dragi colegi și colegi, ați făcut voluntariat! În schimb am aflat că la examenul scris de Bacalaureat se vor primi sume cu 30% mai mari. De urmărit și verificat ! La fel USR a ridicat problema comasării școlilor sau limitarea locurilor bugetate ale programelor de master și doctorat din cadrul universităților de top. Exemplu dat de ministru: UBB a pierdut 200 de locuri la masterat. Explicația : “așa au ieșit sumele ! “, a scris Cristina Iurișniți.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu