Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Drumul peste Strămba va fi blocat pentru 6 luni. Se va redeschide abia la sfârșitul lunii noiembrie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drumul județean DJ 170 D, care face legătura între Josenii Bârgăului și Ilva Mică va fi blocat timp de o jumătate de an din pricina lucrărilor de reabilitare și modernizare. Drumul nu este unul foarte circulat, din pricina gropilor dar și a parților foarte mari neasfaltate. Unii șoferi se aventurează însă și în aceste condiții  pentru că scurtează foarte mult distanțele între zona Bârgăului  și Ilva Mică.

Restricția de circulație este programată să intre în vigoare în 25 mai 2018, dar numai după ce astăzi Consiliu Județean își va da un vot de principiu. Sunt vizați peste 14 kilometri de drum , de la kilometrul 40+732 la kilometrul 54+842 până la limita cu județul Suceava.

Amenzi pentru cei care forțează trecerea

Traseele alternative stabilite pentru cei care folosesc drumul, sunt, pentru Ilva Mică-Bistrița tronsonu Ilva Mică-Năsăud și Năsăud-Bistrița, adică traseul clasic și pentru Josenii Bârgăului -Ilva Mică traseul prin Bistrița.

Riveranii și autoturismele cu regim special, adică ambulanțele, mașinile de dezăpeziri, cele de la ISU, politie, transporturile postale, cele de la instituțiile de securitate națională și altele prevăzute într-o anexă specială vor avea acces pe tronsonul supus reabilitării și în timpul lucrărilor, adică între 25 mai -25 noiembrie 2018, însa și marea majoritate a acestora trebuie să aibă ordin de serviciu.

Firma care a câștigat proiectul de modernizare a tronsonului, Dimex 2000 a fost obligată să facă un plan de management a traficului care include semnalizare corespunzătoare, mașini de patrulare, să întrețină varianta ocolitoare  și alte măsuri specifice.În proiectul de management antreprenorul 

Share.

About Author

Lasă un comentariu