Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentarii bistrițeni de la PSD fac scut în jurul premierului Viorica Dăncilă cu argumente de gen. Unul se ia de Orban că nu-i bărbat, altul de Iohannis.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi parlamentari bistrițeni de la PSD Bistrița-Năsăud au sărit în apărarea Vioricăi Dăncilă în scandalul legat de plângerea penală făcută astăzi de liderul PNL Ludovic Orban premierului pentru trădare și divulgarea de secrete de stat și arată cu degetul către președintele Iohannis. Deputatul Daniel Suciu, lider de grup al PSD la Camera Deputaților în actuala sesiune face trimitere la calitatea de femeie a premierului și spune că Orban e un bărbat politic, care luptă  ”cu armele ipocriziei și lașității cu o femeie premier” căreia i-ar fabrica dosare penale.

Dacă este confirmată informaţia că însuşi preşedintele unui partid a făcut plângere penală unui premier, doar pentru a îndeplini o comandă de la Cotroceni, înseamnă că asistăm la cel mai penibil moment al democraţiei noastre. Luptele politice, adversităţile, disputele, toate au o logică şi o limită, dar întâiul bărbat al PNL se pare că nu cunoaşte acest capăt… Nu eşti în stare să ai majoritate parlamentară, oamenii nu te votează, stai în opoziţie! Când preferi, ziua ca bărbaţii să lupţi cu armele ipocriziei şi laşităţii cu o femeie premier, fabricând un dosar penal, înseamnă că-i faci de râs pe adevăraţii liberali, unii chiar eroi ai istoriei noastre. Trist, penibil şi amar spectacol al neputinţei, domnule consultant în construcţii ascuns”, spune într-un comunicat de presă Daniel Suciu.

În schimb senatorul PSD de Bistrița-Năsăud, Ioan Deneș, ministru în Guvernul Dăncilă nici măcar nu-l pomenește pe Ludovic Orban, autorul plângerii, ci sare direct la președintele Iohannis și-i expediază pe liberali prin exprimarea: ”Iohannis şi ai lui”. Deneș în toată povestea vede un tipar care ar mai fi fost aplicat în 2015, când a fost demis Ponta: ” Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmăririi penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor”.

Ministrul Deneș ajunge cu concluziile până la ideea că Iohannis ar fi subminat democrația cu ” mijloace și instrumente neconstituționale”: ”
Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție. 
Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o inscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci Victor Ponta. Inscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis.
Nu am auzit un cuvînt de regret din partea lui Klaus Iohannis. Nu l-am văzut asumîndu-și responsabilitatea pentru deturnarea democratiei în folosul său personal, a guvernului său personal. Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plîngere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale!” scrie ministrul Deneș pe pagina sa de facebook.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice, iar Liviu Dragnea pentru divulgarea de informații secrete. Tot astăzi Parchetul General a declinat cauza către DIICOT.

Share.

About Author

Lasă un comentariu