Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Comercianții au mai primit un răgaz: casele de marcat cu jurnal electronic obligatorii doar peste 3 luni.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a constatat că firmele care fac comerț nu au de unde să-și procure case de marcat cu jurnal electronic, care ar fi trebuit să fie obligatorii pentru micii comercianți de la 1 iunie, Guvernul a decis să amâne din nou termenul. De data aceasta un proiect de ordonanță de urgență publicat vineri pe site-ul Ministerului Finanțelor prevede amânarea obligativității cu trei luni, până în 1 septembrie 2018.

Justificarea din proiectul de act normativ este lipsa disponibilității pe piață a caselor de marcat cu jurnal electronic. Așa că Ministerul Finanțelor consideră că firmele care au obligația să se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic la termenele prevăzute acum de lege „riscă sancțiuni drastice pentru nerespectarea obligației, fără ca fapta să le fie imputabilă”, scrie proiectul aflat în consultare publică.

Noile termene propuse sunt 1 septembrie  2018 în loc de 1 iunie pentru  comercianții care au calitatea de  contribuabili mijlocii și mari în timp ce comercianții mici ar urma să se doteze cu case cu jurnal electronic până în 1 noiembrie în loc de 1 august.

Până la noile termene, firmele care nu au reușit totuși să se doteze cu noile aparate de marcat vor putea utiliza aparatele pe care le au deja în dotare, sau vor putea chiar să-și cumpere aparate vechi dacă este cazul, fără să li se aplice sancțiunile în această  perioadă, mai spune Ministerul Finanțelor în nota de fundamentare.

Proiectul de prorogare a termenelor trebuie să treacă prin Guvern pentru a intra în vigoare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu