Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Propunere de la opoziție: municipalitatea ar trebui să cumpere acțiunile celor care dețin Hala Decebal și să facă piață agroalimentară acolo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Propunere insolită de la PNL: Primăria Bistrița ar trebui să aibă în vedere cumpărarea Halei Comerciale Decebal,  și să amenajeze acolo principala piață agroalimentară, iar actuala piață, care nu răspunde criteriilor unui comerț civilizat să fie transformată în parcare. Președintele PNL Ioan Turc a explicat într-o conferință de presă și de unde i-a venit ideea: ” S-a  aflat din piaţă că proprietarul celei mai mari părţi din Hala Decebal îşi vinde participaţia. Cred că este o oportunitate pentru bistriţeni să devină proprietarii acestui important activ, Hala Decebal, care are atât o semnificaţie economică, de ce nu şi o semnificaţie emoţională, morală. Mulţi cunosc acest obiectiv de foarte mulţi ani de zile. A fost mult timp o arhitectură, în plin comunism, cel puţin interesantă. Le sugerez public primarului şi majorităţii PSD din Consiliul Local să fie de acord cu constituirea unei comisii de negociere pentru cumpărarea Halei Decebal, atât de la proprietarul majoritar, cât şi cei minoritari”, a  explicat Ioan Turc, care a ajuns la concluzia că nu există loc mai potrivit pentru amenajarea principalei piețe agroalimentare a Bistriței, care ar putea fi relocată în această clădire.

Turc este convins că imobilul este ideal pentru a dezvolta utilități agroalimentare la nivelul unei piețe civilizate din orice oraș mare, atât ca și compartimentare cât și ca acces auto și pietonal și că în același timp Piața Decebal nu mai poate continua în felul acesta :  „Noi  facem comerţ ca în antichitate. Când e cald, murim de cald, când e frig, îngheţăm. Este nevoie de un spaţiu închis, cu temperatură controlată, un spaţiu în care această activitate să se poată desfăşura în condiţii normale, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată, aşa cum se întâmplă în toate oraşele din jurul nostru. Cu sume rezonabile, această clădire poate fi amenajată cu această destinaţie. Actuala zonă în aer liber poate fi amenajată ca parcare. Toată zona poate fi sistematizată şi oraşul poate câştiga în mod categoric”, a mai spus Ioan Turc.

Cel mai important acționar al asocierii care administrează Hala Decebal este una din firmele milionarului Ioan Moldovan, Combis SA, care are 50 % dintre acțiuni. Acesta este și  cel care a scos recent la vânzare mai multe proprietăți printre care Castelul Tihuța, și a închis temporar unul dintre abatoarele sale de la Agroinvest. În rest printre acționari se mai numără SC Hermes SA, cu un pachet de 20 % și mai mulți acționari care dețin împreună restul de 30 de procente. Potrivit unor surse de la nivelul celui de-al doilea acționar și Hermes ar fi interesat să vândă dacă li s-ar face o ofertă, deoarece Hala Decebal nu ar fi una dintre activele care să aduca încasări semnificative.

Share.

About Author

Lasă un comentariu