Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La loc comanda cu regulamentul parcărilor din Bistrita. Bătălia pentru taxa prin sms-uri la jumătate de oră.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei variante de proiecte de hotărâri, două de la opoziție și una de la putere  au atacat joi regulamentul parcărilor din Bistrița, cel impus prin vot în urmă cu doar 5 luni. Toate aveau un punct comun: revenirea la orarul parcărilor rezidențiale din vechiul Regulament. În rest primarul propunea taxarea ca parcare publică pe încă două străzi, în timp ce proiectul consilierului PNL Sorin Hangan reducea tarife, egaliza amenzile între categoriile de parcări, dar și între persoane fizice și juridice.

În cele din urmă  a trecut la vot proiectul primarului Bistriței, cel care s-a răzgândit și a ajuns la concluzia că orarul de la care bistrițenii pot să-și utilizeze locurile plătite în parcările rezidențiale trebuie să fie 15,30, și nu 17,00. În numele primarului au vorbit însă doar consilierii PSD, pentru că Ovidiu Crețu  a fost absent din sală în cea mai mare parte a ședinței. Sorin Hangan a încercat să introducă două amendamente în proiectul primarului, conștient că mașina de vot a majorității va vota fără echivoc proiectul executivului, așa cum se întâmplase și în comisia de specialitate: posibilitatea plății la jumătate amenda în 48 de ore pentru încălcarea regimului parcărilor de domiciliu, așa cum se întâmplă cu cele publice, însă consilierul PSD Alexandru Bria a invocat că și fără această precizare se poate plăti la jumătate amenda.

Bătălia pe sms-ul la jumătate de oră

În schimb liberalii au reușit totuși să impună ceva: în cazul plății prin sms a tarifului pentru parcarea publică să se poată plăti și jumătatea de oră, nu doar minim o ora de staționare. Propunerea i-a aparținut avocatei Diana Morar, care o formulase și în urmă cu 5 luni când i s-a spus că softurile de acest gen nu permit decât taxarea la o oră prin sms: ” Este o îngrădire a dreptului consumatorului să nu-i poți oferi taxarea la jumătate de oră. Dacă cineva dă în judecată municipalitatea că nu i s-a oferit posibilitatea să plătească doar pentru o jumătate de oră. Poate câștiga” le-a spus consilierul liberal celor de la PSD. Consilierul Ioan Peteleu(PNL) a exemplificat cu parcările din Baia Mare  sau Oradea unde soft-urile acceptă plata prin sms și pentru jumătate de oră: ” aceste tarife la o oră sunt impuse de firme. Dar firma are oricum profit. Trebuie doar să și vrea să ofere servicii pentru o jumătate de oră” a replicat Peteleu. În cele din urmă insistențele Dianei Morar  au dat roade : consilierii au votat pentru implementarea tarifării la jumătate de oră și prin sms din momentul în care softul o va permite.

Share.

About Author

Lasă un comentariu