Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mandat de arestare pentru cuplul acuzat că a ucis și apoi dezmembrat corpul unui bărbat. Cei doi au fost săltați ieri la întoarcerea în țară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un cuplu din Aluniș, comuna Zagra a primit în această după amiază mandat de arest preventiv  pentru 30 de zile de la Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud, fiind principalii suspecții într-un teribil caz de crimă petrecut anul trecut în luna iulie în satul lor de domiciliu. Cei doi, o femeie de 30 de ani, și prietenul acesteia de 33 de ani din Aluniș au fost reținuți ieri chiar la intrarea în țară, în Arad, pe când se întorceau de la muncă din Spania.

Au fost aduși sub escortă la Bistrița și în loc de mult așteptată întoarcere acasă s-au trezit dând explicații procurorilor și înnoptând în celulele arestului Inspectoratului Județean de Poliție  Bistrița-Năsăud. Polițiștii n-au trebuit să-i aștepte multă vreme, pentru că la câteva zile după ce au finalizat o anevoioasă identificare care a durat luni de zile, potențialii autori ai omorului le-au căzut în plasă.

Victima, un bărbat de 40 de ani a fost inițial declarat dispărut

În 21  iulie anul trecut partenera unui bărbat de 40 de ani din Aluniș a anunțat dispariția celui cu care își petrecea viața. Omul pur și simplu se evaporase. Inițial acesta a fost considerat dispărut de la domiciliu și dat în urmărire națională și apoi internațională. Însă descoperirea unui craniu și a două oase, făcută de un agricultor în august 2017, a alimentat cele mai negre temeri. Expertizele judiciare, începând cu analizele ADN, ale căror rezultat au sosit în câteva luni  au risipit orice îndoială: rămășițele îi aparțineau bărbatului dispărut, confirmă purtătorul de cuvânt al IJP, Bistrița-Năsăud, Crina Sârb: ”În urma expertizei genetice judiciare dispusă de polițiști, a rezultat faptul că acesta aparține persoanei dispărute. Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii bistrițeni au stabilit faptul că, bărbatul ar fi fost victima infracțiunii de omor, fiind declinată astfel competența Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud” a declarat aceasta. Polițiștii coordonați de procurorul criminalist au făcut investigații complexe folosind pe lângă metodele criminaliste și câini de căutare aduși tocmai de la Centrul Chinologic de la Sibiu, ultimele căutări  fiind efectuate în perioada 16-23 mai.

Un prim suspect a fost identificat în 18 mai, e vorba de un bărbat de 33 de ani, care ar fi relatat ce s-a întâmplat cu victima. I-a denunțat și pe cei doi: bărbatul și femeia plecați la acea oră în Spania: cu toții ar fi lovit victima, într-o dispută la un pahar, care ar fi degenerat: ”Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul lunii iulie 2017, într-o locuință de pe raza localității Alunișul, cei doi bărbați, împreună cu femeia l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele pe bărbatul de 40 ani, cu care ar fi consumat băuturi alcoolice. A doua zi, cei trei au constatat faptul că bărbatul de 40 ani a decedat, motiv pentru care au secționat cadavrul, după care l-au aruncat într-un pârâu” precizează un comunicat de presă al IJP. Bistrița-Năsăud. Surse din anchetă relatează că indivizii au ciopârți în așa hal cadavrul, încât au ajuns să-i taie până și organele genitale.

Deocamdată doi dintre suspecți, bărbatul și femeia au primit mandate de reținere pentru 30 de zile, până în 22 iunie, iar primul suspect a primit deocamdată măsura controlului judiciar. ”Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor și profanare de cadavre sau morminte” anunță sursa citată.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu