Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți în cursă pentru preliminariile de la europarlamentare. USR are proceduri inedite în desemnarea candidaților: votează fiecare membru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a anunțat astăzi într-o conferință de presă că s-a înscris în competiția internă din partidul său pentru candidatura la alegerile europarlamentare de anul viitor. Cristina Iurișniți este deocamdată singura femeie din cel 6 candidați înscriși până acum în competiția USR, iar locul pe liste va fi stabilit în urma unor alegeri interne, la capătul unei campanii interne, în care va vot vota electronic fiecare membru de partid. Uniunea Salvați România ar urma să-și încheie desemnările pentru prima sa lista la europarlamentare în toamna acestui an.

Președintă a comisiei pentru egalitate de șanse din Camera Deputaților și membră a comisiei de educație, Cristina Iurișniți este și membră a delegației parlamentare a Francofoniei din Parlamentul României, fiind implicată cu mult înainte de a fi parlamentar în proiecte culturale și educaționale din spațiul francofon. Crede că o candidatura la europarlamentare este oportună, dată fiind atât experiența internațională  și de reprezentare a României pe care o are cât și nevoia de a face filiala USR cât mai vizibilă.

Parlamentarul USR a explicat însă că rămân foarte multe necunoscute în privința modului în care USR va derula această campanie la prima participare ca partid la europarlamentare: ” nu e clară nici strategia partidului, dacă vom merge singuri sau pe liste cu partidul fostului premier tehnocrat, Dacian Cioloș.  Deocamdată partidul domnului Cioloș a anunțat că vrea să candideze separat pe liste. Nu știm cum va fi până la urmă. Apoi nu știm cărei familii europene se va alătura USR. Sigur că suntem în discuții și cu Verzii europeni și apoi cu partide cu care avem afinități cum ar fi ” En Marche” a președintelui Macron. Sunt multe necunoscute” a spus Cristina Iurișniți vineri seara într-o emisiune la As-Tv.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu