Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Iubim cinema-ul: Bistrița pe locul 2 în țară la randamentul cinematografelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cinema Dacia este plasat în categoria centrelor cinematografice performante din țară, relevă un studiu realizat de o firma de consultanță la comanda Centrului Național al Cinematografiei. Potrivit analizei făcute de  Cushman & Wakefiled Echinox și citată de Profit.ro singurul cinematograf bistrițean este plasat pe locul 2 la capitolul utilizare a infrastructurii cinematografice, altfel spus la numărul de spectatori pe un loc pe zi, cu o rată de 1,44 spectatori zilnic pentru fiecare loc disponibil.

La acest capitol Bistrița (statistica este făcută pe orașe) cu Centrul Multicultural Dacia este depășită doar de Iași care are în cinema-urile sale  un grad de utilizare de 1,53 spectatori/loc/zi și întrece Satu Mare aflat pe locul al 3-la cu 1,4 spectatori pe un loc,  respectiv  Oradea care are 1,18 spectatori zilnic pe un loc.
Cinematograful Centrului Cultural Dacia este menționat și la indicatorul creșterea numărului de spectatori de la un an, cu 229 % în 2017 față de 2016, cu mențiunea că cinematograful de la Bistrița s-a redeschis în 2016. Autorii studiului susțin însă că raportarea este făcută în comparație cu alte trei cinematografe care n-au fost funcționale în 2015:  Târgoviște , Piatra Neamț și Vaslui: ”Pe primele locuri ȋn ceea ce privește creșterea numărului de spectatori față de anul 2016 se află Bistrița (+229%), Tȃrgoviște (222%), Piatra Neamț (213%) și Vaslui (165%), patru orașe ȋn care nu existau cinematografe funcționale ȋn 2015, reintrȃnd ȋn circuit un an mai tȃrziu. Pe următoarele locuri ȋn topul creșterilor se află Galați (59,4%), Craiova (30%) și Tȃrgu Jiu (26,7%).” precizează Profit.ro preluând din datele studiului.

Centrul Multicultural Dacia Bistrița dispune de 340 de locuri în sala de spectacole (fosta sala A) și 170 în fosta sală B, actualmente sala  Adrian Pintea.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu