Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Festival dedicat obiceiurilor oieritului la Cormaia cu participanți de calibru greu care s-au evitat reciproc. Pe lista invitaților Petre Daea versus Ludovic Orban și Daniel Buda

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mare eveniment, mare la Cormaia de Rusalii: oieri din numeroase sate sate, produse tradiționale , un adevărat festival al oieritului, muzică pentru toate gusturile și invitați tot unul și unul,  din establishmentul de la București și Bistrița. Cum organizatori au fost asociații ale oierilor, cooperative din zonă, dar și un Grup de acțiune Locală, plus mai multe primării, conduse de primari de orientări politice diferite, la manifestare a fost chemat atât Ludovic Orban, președintele PNL și europarlamentarul Daniel Buda pe de o parte  dar și de la putere ministrul Agriculturii, Petru Daea, cel al turismului, Bogdan Trif și evident conducerea prefecturii, respectiv șefimea județeană a celor două partide dar și a ALDE-lui.

Orban și Buda au fost invitații lui Traian Ogâgău, primarul de Sângeorz Băi, în timp ce invitarea miniștrilor și-a asumat-o deputatul PSD Daniel Suciu, care pe pagina sa de facebook susține că ”le-a promis lui  Vasile și Fane” că-i aduce pe miniștri. Nu e clar cine sunt Vasile și Fane, însă ce e cert este că au reușit ca și co-organizatori să-i țină departe pe fruntașii PSD de cei ai PNL. Așa că în timp ce o delegație se întâlnea cu fermierii care expuneau la standuri pe o parte, ceilalți erau exact în partea opusă, relatează cei care au participat la eveniment. Nici presa n-a primit  invitație la eveniment, au făcut excepție câțiva jurnaliști invitați de unul sau altul dintre primarii organizatori.

Pe facebook PSD-iștii și-au mulțumit unii altora, dar i-au ignorat pe PNL-iști. Și viceversa

Pe paginile de socializare, vorbind despre eveniment politicienii prezenți s-au ignorat în aceeași manieră: PSD-ul n-a scăpat nicio vorbă ori fotografie în care să apară cei de la PNL, ci cel mult pe ici pe colo partenerii de la ALDE, iar liberalul Daniel Buda n-a amintit de PSD-iștii prezenți, decât cel mult pentru a sublinia că n-au făcut nimic pentru fermierii locali.

Radu Moldovan, președintele PSD BN le mulțumește tuturor primarilor care s-au ocupat de organizare fără a-i nominaliza dar și lui Daniel Suciu că i-a adus pe miniștri la manifestare. Daniel Suciu nu se lasă nici el mai prejos și pe pagina sa de facebook îi mulțumește și el lui Radu Moldovan : ” Îi mulțumesc președintelui Radu Moldovan pentru toată susținerea și prezența la sărbătoarea lor, a muncii lor ”

Deputatul Daniel Suciu, liderul de grup al parlamentarilor PSD  s-a lansat de altfel într-un adevărat laudatio pe pagina sa de facebook la adresa oamenilor din zonă, dar și a miniștrilor pe care i-a adus, scriind evident despre evenimentul de la Cormaia: ” Peste tot vorbesc de acești oameni și aceste locuri.. Nu-i cert, nu-i fac celebri, nu-i încurc. Pentru că le espect truda și greutățile…Și cine îi iubește mai mult pe crescătorii de animale decât Petre Daea, ministrul agriculturii. Și cine poate să vadă aceste locuri și să vorbească despre ele mai bine decât ministrul Turismului, Bogdan Trif..  ”

În schimb europarlamentarul Daniel Buda scrie despre Sărbătoarea Măsuratului Oilor de la Cormaia neuitând să menționeze prețul extrem de mic al laptelui și incapacitatea șefilor Ministerului Agriculturii de a-i proteja pe fermieri, cu trimitere clară la ministrul prezent și el acolo: ”Rușinosul preț al laptelui de doar 0,6 lei pe litru, lipsa forței de muncă, precum și incapacitatea autorităților centrale de a-i sprijini pe fermieri au fost doar câteva probleme identificate astăzi la Sărbătoarea Măsuratul Oilor!În cursul zilei de astăzi, împreună cu domnul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, precum și cu Stelian Dolha, dar și alți colegi din organizația PNL Bistrița-Năsăud, am răspuns invitației de a fi prezenți la Sărbătoarea Măsuratul Oilor de la Sângeorz-Băi. Împreună cu domnul președinte și cu colegii mei, am stat de vorbă cu fermierii din această regiune despre problemele care îi frământă și preocupă și care ar trebui rezolvate pentru a putea avea o viață mai ușoară” scrie eurodeputatul Buda, care menționează și problemele apicultorilor cu care s-a întâlnit tot la Cormaia, care se lluptă cu mierea falsificată, dar și cele ale crescatorilor de animale vulnerabili în fața atacurilor animalelor sălbatice și care rămân mai mereu nedespăgubiți.


î

Share.

About Author

Lasă un comentariu