Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avocatul Diana Morar: CCR obligă președintele la a executa un act de supunere față de ministrul justiției, fără să existe vreun text legal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avocatul Diana Morar, președintele Organizației de Femei a PNL Bistrița-Năsăud spune că decizia Curții Constituționale nu avea cum să constate existența unui conflict constituțional în interiorul aceleași puteri, adică a puterii executive, între președinte și guvern și  că decizia CCR a surprins întreaga opinie publică, inclusiv pe cei de la PSD, care nu se așteptau nici ei la o decizie atât de favorabilă lor : ”Nu poate exista conflict juridic în interiorul aceleași puteri, respectiv a puterii executive. Decizia CCR trebuia sa vizeze respectarea formală, procedurală a sesizarii formulate, iar apoi să se pronunțe pe fond, dacă se mai impunea ” este părerea avocatei liberale.

Ea a sesizat într-o conferință de presă că CCR fără a avea vreun text de lege care să impună vreo obligativitate și-a permis totuși să-l oblige pe președinte la un act de supunere față de Ministrul Justiției: ” din păcate Curtea Constituțională a fost transformată într-un instrument politic în acest moment, care în pofida inexistenței unui text legal care să impună vreo obligativitate, totuși obligă președintele în a executa un act de supunere față de ministrul justiției, anulând dreptul legal și constituțional de a fi de acord cu propunerea de revocare a procurorului șef DNA. Practic golește de conținut funcția președintelui și o reduce doar la  aceea de a da o simplă semnătură fără a avea posibilitatea de  a motiva. De aici adresez întrebarea, probabil retorică, la ce mai e nevoie de semnătura președintelui, la ce mai e nevoie de decret? PSD se putea descurca foarte bine și fără acea procedură în țara absurdului”

Diana Morar atrage atenția și că n-a contat nici faptul că doi dintre cei care aveau atribuții legale în revocare, președintele CSM s-au opus, ceea ce n-a contat pentru Curtea Constituțională: ”ce mai contează că dintre cei trei actori implicați în soluționarea cereri de revocare a procurorului șef DNA  doi dintre ei s-au pronunțat că nu sunt de acord cu această cerere de revocare. Cine să țină cont de ei? Tudorel a demonstrat întregului popor că el vrea și că poate” 

Share.

About Author

Lasă un comentariu