Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”Cei care ar trebui să fie gardienii Constituției au ajuns decimatorii ei”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prim-vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a comentat astăzi într-o conferință de presă situația în care s-a ajuns după decizia Curții Constituționale de a-i impune președintelui României să o  demită pe șefa DNA și că aceasta arată mai clar decât niciodată derapajul grav în care au intrat instituțiile statului.  Dolha spune că nu le-a fost deajuns celor din PSD că au politizat toate instituțiile, ci că au reușit să le supună și pe cele care țin balanța democrației: ”social democrații ăștia au minat și ultima fibră de democrație, de normalitate în instituțiile statului. Și nu le-au ajuns instituțiile obișnuite, acum au intrat cu buldozerul și în cele care ar trebui să țină balanța în țara asta. Uitați-vă unde am ajuns, uitați-vă cine a ajuns să vegheze asupra Constituției României . Valer Dorneanu, pe care-l știți cu toții care nu e altceva decât o slugă credincioasă a Partidului Social Democrat. Era de așteptat că atunci când este pus în funcție  să asculte ordinele fără să crâcnească”.

Fostul deputat a spus și că este aberant ca președintelui, persoana cu cea mai mare legitimitate din țara asta să-i impui ceva, altceva decât litera Constituției: ”Iar pe de altă parte să vii tu chiar și CCR să-i impui președintelui, ales cu 6 milioane de voturi, să ia o decizie sau alta în ciuda textului Constituției, mi se pare o aberant. Așa ceva nu se poate. Până unde-am ajuns. Oamenii ăștia trebuiau să fie gardienii Constituției. Din păcate,  ei din gardienii constituției s-au transformat în decimatorii ai Constituției, și nimic altceva”.

Dolha crede că singura soluție pentru a nu intra în criză iar și iar este schimbarea modului în care sunt numiți judecătorii Curții Constituționale, din rândurile oamenilor politici sau a profesioniștilor susținuți politic: ” lucrurile trebuie să schimbe și numirile politice în CCR trebuie să înceteze. E clar că va trebui să  facem schimbarea asta și să ajungem o dată la normalitate, o normalitate în care membrii Curții Constituționale să fie profesioniști, profesioniști în drept constituțional și nu politicieni. Asta ar fi normalitatea și odată să o introducem în țara asta și cred că este datoria noastră, a PNL-ului să fie o normalitate începând din 2020”.

Orban: ”PNL alături de președinte”

Pe de altă parte Ludovic Orban, președintele PNL a declarat astăzi că partidul său a evaluat mai mule variante de acțiune, însă așteaptă motivarea pentru a decide ce va face partidul: ”Am evaluat mai multe variante, nu putem să va precizăm până nu apare motivarea. Cu certitudine vom adaugă în textul moțiunii de cenzură și ceea ce se întâmplă cu majoritatea politică desemnată de PSD ALDE care încalcă în picioare Constituția. Luăm în calcul și posibilitatea modificării Constituției, pentru că numirile făcute de Camera Deputaților, senat și Președintele României, care sunt actori politici, sunt prevăzute în Constituție”

Share.

About Author

Lasă un comentariu