Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Furnizorii de utilități atenționați să-și mascheze contoarele din zona monumentelor istorice a Bistriței

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Directorii de la Electrica Bistrița și DELGAZ  au fost atenționați de Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Bistrița-Năsăud să-și regândească politica de amplasare a contoarelor dar și a altor dispozitive în zona monumentelor istorice sau de rezervație istorică a municipiului, și să găsească soluții de mascare în acord cu reglementările de protejare a patrimoniului istoric.

Una dintre adresele semnate de directorul Alexandru Uiuiu îl are ca destinatar pe directorul Electrica Bistrița, Alexandru Roman și este însoțită de fotografii care ilustrează două amplasări de instalații din zona centrală, una din zona Pietonală și o alta din vecinătatea Bisericii Evanghelice. Șeful Direcției pentru Cultură și Patrimoniu  le cere celor de la Electrica sa regândească soluțiile de modernizare pentru branșamentele din zona Posta veche și Școala Specială, pentru care furnizorul de electricitate ceruse avize la mijlocul lunii mai 2018.

În zona Monumentelor Istorice orice intervenție se cere făcută cu respect pentru valorile istorice și identitare care trebuie păstrate pentru generațiile viitoare” i-a scris Alexandru Uiuiu și directorului general de la Delgaz, Ferenc Csulak. Și acestuia Direcția de Patrimoniu îi cere ca modernizarea rețelei de gaze să nu  împieteze în niciun fel asupra imaginii monumentelor istorice și să depună ”eforturi suplimentare” pentru a muta branșamentele de pe fațade acolo unde acestea există(vezi foto stânga).

Deși legislația de protecție a monumentelor istorice prevede sancțiuni serioase față de cei care nu respectă regulile de protecție, amenzile le pot aplica doar cei de la disciplina în construcții a municipalității în acest caz, atribuțiile Direcției fiind de constatare a infracțiunilor pe acest segment și de eventuală sesizarea a acestora către Parchet.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Tarziu tovarasi tarziu ! Asta trebuia sa o faca chiar primaria cand a accesat fonduri pt. axele si pasajele turistice. Astfel pe toate pasajele te bati de cutii si cutioare fara numar, vezi tot felul de cabluri atarnate. Dupa modelul Dumnezo cu mila a lasat la intamplare si nu a receptionat administratia. Lucrari de mantuiala pe bani publici.

Lasă un comentariu