Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un fost șofer profesionist a organizat în centrul Becleanului o campanie împotriva alcoolului la volan: ”Ai băut, lasă pe altcineva să conducă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat din Mogoșeni, comuna Nimigea, fost șofer profesionist vreme de 40 de ani a găsit o formă de sensibilizare a opinii publice împotriva consumului la volan inedită: s-a instalat marți în jurul orelor 11,00 împreună cu soția sa într-o parcare din centrul Becleanului, unde  a rămas timp de mai multe ore cu un banner uriaș montat pe mașină. Pe bannerul (foto) lui Emil Hidoș, vizibil de pe DN 17 se putea citi. ”Ai băut, lasă pe altcineva să conducă. Acasă te așteaptă familia!”  iar în partea de jos a pancartei apărea  chipul taximetristului din Mogoșeni, ucis în urmă cu câteva luni de mașina condusă de un șofer, care s-a urcat beat la volan după ce a petrecut la o nuntă.

Emil Hidoș și-a explicat gestul pe pagina sa de facebook, acolo unde a anunțat din timp ce intenționează să facă și de ce: ” Au trecut multe luni , de la tragicul accident……Oare am învățat că alcoolul la volan UCIDE ???
-Pe 5 Ianuarie un ….copil de 16 ani BEAT, omoară o copilă și rănește alte 5 copile
-15 Martie accident cu șofer de camion BEAT 
-15 Aprilie , polițist BEAT , omoară un biciclist
-25 Mai în loc Vermeș un tânar de 22 ani ..BEAT
-30 Mai in Cepari sofer BEAT, fara carner…
-1 Iunie în Ilva Mica șofer BEAT, aproape de coma alcoolică……
Sunt doar câteva accidente ca urmare a consumului de alcool la volan…… cum să nu 
Infierezi pe acești ……criminali ai șoselelor …..
Dacă i-am arata mai des cu degetul, poate se vor ”rușina” a scris Emil Hidoș, fost șofer profesionist timp de 40 de ani.

Bărbatul a explicat pentru Știri din Beclean de ce a ales această formă de sensibilizare a șoferilor: ”Mă aflu azi aici pentru că îmi doresc să înțeleagă toți șoferii că nu este deloc permis consumul de alcool la volan, îmi doresc să îi sensibilizez în acest mod. Eu am fost șofer profesionist timp de 40 de ani și știu cât de important e să fii vigilent în trafic. Reacțiile celor care sunt băuți la volan sunt mai încete și urmările în cazul unor incidente din trafic pot fi foarte grave. Ei trebuie să înțeleagă că au o familie care îi așteaptă acasă și că pot avea un accident grav în urma căruia le poate rămâne un om pe conștiință, sau pot chiar să ajungă la pușcărie”, a spus Emil Hidoș pentru www.stiridinbeclean.ro.

Deși la Judecătoria Beclean exact la aceeași oră se desfășura prima înfățișare din procesul penal de ucidere din culpă intentat lui Gabriel Rus, autorul accidentului din octombrie  în care a pierit Claudiu Zegrean, tânărul taximetrist din Mogoșeni, Emil Hidoș a spus, tot pe facebook, înaintea campaniei că acțiunea sa  nu vizează sub nicio formă procesul : ”acțiunea mea nu are nimic de a face cu procesul care are ( începe ) în vecinatatea locului unde voi sta eu. Atunci când va fi cazul și voi avea un motiv temeinic fiți sigur ca voi protesta si pentru asta pâna atunci , justiția cu treaba ei, eu cu treaba mea nu le amestecați!” a ținut să explice Hidoș.

Share.

About Author

Lasă un comentariu