Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A costat cât o vilă, dar nu-și face treaba. Vezi cine a reclamat sistemul de sonorizare a salii de sedințe a Primăriei Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sistemul de sonorizare al sălii de ședințe al Consiliului Local Bistrița a fost înlocuit în urmă cu doi ani cu unul care a costat mai bine de 170 000 de euro, iar mentenanța anuală costă alți 5000 de euro. În pofida prețului exagerat de mare plătit de administrația Bistriței pentru achiziție și asigurarea funcționării, performanțele sistemului de sonorizare sunt departe de a se ridica la nivelul investiției,  mai ales în ceea ce privește calitatea sunetului în sala de ședințe.

Adeseori în ședințele de Consiliu Local publicul din sală aude cu dificultate intervențiile consilierilor la microfon. Recent consilierul local PNL Diana Morar i-a cerut primarului, într-o conferință de presă, să regleze de urgență problema sistemului de sonorizare : ” îi solicit în mod public domnului primar să respecte caracterul public al ședințelor de Consiliu Local prin asigurarea unei sonorizări optime în sala de ședințe a Consiliului Local, întrucât știm cu toții că s-au dat o grămadă de bani pe sistemul de sonorizare, aproape 200 de mii de  euro. Toată lumea care a participat la ultima ședință mi-a semnalat faptul  că intervențiile nu se aud în sală, presa  de atâtea ori a semnalat  acest aspect, chiar și noi am avut intervenții. Eu înțeleg că consilierii PSD nu au niciodată nimic de spus și votează la comandă și nu-i interesează aceste aspecte.  Probabil că nici pe domnul primar nu-l prea interesează, însă la ultima ședință au fost oameni în sală care n-au putut să înțeleagă efectiv să audă ce se întâmplă la masa de Consiliu Local”. a mai spus Diana Morar.

Consilierul liberal îi amintește primarului și că un contract de o asemenea valoare ar trebui să aibă o perioada de garanție și un contract de mentenanță : ”În acest sens doresc să se respecte prevederile Legii 215 /2001și Regulamentul de funcționare a consiliului Local si in cel mai scurt timp să se remedieze această deficiență sa spunem a sistemului nou de sonorizare care probabil are și o perioada de garanție, și un contract de întreținere pe care plătește probabil o sumă pe măsură”.

Achiziția sistemului  de sonorizare a sălii de ședințe și nivelul investiției, echivalent cu cumpărarea unei vile, cum s-a spus la vremea respectivă a fost decisă de fostul Consiliu Local înaintea alegerilor din 2016, iar proiectul a trecut de vot la limită, cu 11 voturi din 21.

Share.

About Author

Lasă un comentariu