Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți despre votarea fondului suveran: ”Ieri în Parlament a fost o zi de doliu!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reacțiile la adresa înființării Fondului Suveran de Investiții in urma votului de ieri din Camera Deputaților este vehement respinsă de parlamentarii opoziției care nu-l vad altceva decat o mega pusculiță pentru clienții PSD-ului și care va decapitaliza și falimenta  companiile cu capital de stat care nu sunt încă pe pierdere: ”Trăim în țara abuzurilor si a jafului ultimelor 33 de întreprinderi cu capital de stat profitabile! Ieri în Parlament a fost o zi de doliu!
S-a dat undă verde prin crearea cu dedicație a unui Fond Suveran de investiții la jefuirea patrimoniului statului! Adio Hidroelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Poşta Romană şi CFR, care nu vor mai fi deţinute parţial sau total de ministere, ci direct de un fond suveran de dezvoltare şi investiţii. Fondul va fi ca un sac de bani, în care statul va aduce 9 miliarde de lei şi toate acţiunile pe care le are în toate cele 33 de companii profitabile. Adică liber la furat” scrie pe facebook deputatul USR Cristina Iurișniți, care adaugă și că partidul său va ataca la Curtea Constituțională proiectul legislativ votat ieri.

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud nu-și face prea mari iluzii în privința rezultatelor demersului la CCR: ”Din păcate însă, avem o CCR politizată, cu un președinte aservit puterii. Deontologia funcționarii CCR e aruncată la coșul de gunoi! Solutiile pertinente rămân cele bazate pe principiul competenței , meritocratiei si profesionalismului!” spune Cristina Iurișniți.

”Înființarea acestui fond e o glumă bună pentru orice economist”

Fostul ministru al fondurilor europene, deputatul USR Cristian Ghinea spune tot pe facebook că odată cu această lege se împlinește visul lui Liviu Dragnea de a pune mâna pe toate companiile de stat performante: ”Gogomănia Fondului Suveran a trecut  cu votul parlamentarilor de la putere. Visul lui Dragnea și al PSD de a pune mâna pe toate companiile de stat performante (și pe resurse acestora) s-a împlinit. Înființarea acestui fond e o glumă bună pentru orice economist. PSD va face Fond de Investiții cu companii de stat căpușate politic de clientela lor de incompetenți și politruci. Vă dați seama cum vor da năvală investitorii străini să cumpere acțiuni la acest fond? Soluția USR pentru companiile de stat este simplă: vom relua procesul de numire a unor manageri profesioniști, selectați transparent, care vor avea de respectat criterii de performanță. Fiecare companie de stat trebuie analizată și decis dacă e mai bine privatizată sau să rămână la stat. Dacă rămâne, trebuie să aibă un mandat clar, un bun sau un serviciu public pe care îl poate furniza ca o companie de stat. Aceste mandate urmărite de profesioniști în CA-uri, selectați tot transparent” spune Ghinea.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu