Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Disputa Pană-Deneș pe modificările Codului Silvic: ”sunt niște interese economice ale celor din PSD acolo -undeva”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca a comentat astăzi la solicitarea ziariștilor disputa pe tema controversatei modificări a articolului 59 a Codului Silvic dintre fostul ministru Doina Pană și echipa actualului ministru Ioan Deneș, la care a asistat în această săptămână în calitate de  membru al comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților. ” Se pare că fostul ministru Doina Pană și actualul, Ion Deneș nu se înțeleg sau nu ajung la un consens. Cred că e o problemă internă a PSD care trebuie să și-o rezolve.” a fost concluzia 

”Când vezi doi oameni din PSD, un fost și  actualul ministru că se bat cap în cap, nu te poți băga în jocul lor politic, în lupta lor” a spus deputatul Simionca explicând și că deputații PSD au fost cu toții de partea actualului ministru. ”Problemele interne ale PSD nu mă privesc, ar trebui să lase la o parte disputele politice și să se gândească la cetățean și să vină cu soluții clare. Ai un fost ministru care are cât de cât experiență, nu e inginer silvic, dar fiind în minister câțiva ani deprinzi anumite lucruri și un actual ministru care nu vine din zona silvică și aduce o propunere legislativă. Deci unul cu experiență în minister și unul fără experiență, dar ei se contrazic. Sunt niște interese economice undeva, ale celor de la PSD. Într-o democrație cetățenii trebuie să trăiască, firmele trebuie să trăiască, trebuie să găsești soluții , să fie toată lumea mulțumită. când ai legi proaste ajungi la asemenea dispute. De aceea multe legi trec prost pentru că le bagă în față pe repede înainte, urmărind un interes”.

Marcă PSD:  introducerea pe șest a modificărilor

Simionca a explicat cum modificarea articolului  controversat a apărut în comisiile reunite de agricultură și mediu cu câteva minute înainte de ședință și că l-a luat prin surprindere, motiv pentru care a protestat în luarea de cuvânt pentru că nu a avut timp să se pregătească și să ceară părerea celor direct afectați. Știu că trebuie rezolvată această criză a lemnului de foc, dar nu sunt un profesionist în silvicultură și nu am avut timp să întreb experții în domeniu, să mă văd ce spun și firmele care exploatează lemn, să vorbesc cu primarii, să întreb și cetățenii ce părere au. Am nevoie de măcar o săptămână să o studiez și să dau un vot responsabil ” . Simionca a mai spus că ceea ce n-a apucat să facă la comisii din pricina grabei suspecte cu care a fost împins proiectul în față, o va face pentru votul în plen. La modificarea articolului 59 al Codului Silvic Simionca susține că a votat împotrivă, exact din acest motiv.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu