Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

EVALUARE 2018: Mai mulți elevi înscriși anul acesta în județ la examenul evaluării naționale față de 2017

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evaluarea Națională 2018  a început astăzi la ora 9:00, cu examenul scris la Limba și literatura română. În județul Bistrița-Năsăud s-au înscris anul acesta 2562 de elevi, mai mulți cu peste 100 față de cei care au participat la sesiunea de anul trecut al evaluării naționale.

Este primul an în care examenele evaluării încep atât de devreme, la doar un weekend distanță de încheierea cursurilor clasei a VIII-a.

Al doilea examen pe care absolvenții în vor susține, cel de matematică este programat pentru  miercuri, 13 iunie. Joi, 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații, între orele 14:00 – 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie. Lucrările pentru fiecare județ sunt corectate în alte județe.

Media de admitere la liceu este formată anul acesta din media generală la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

Toate anunțurile legate de acest examen pot fi urmărite pe platforma www.edu.ro

 

 

sursa foto: Resita.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu