Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Rugaciune pentru inima Bistriței. Preoți ai tuturor confesiunilor din oraș s-au rugat împreună la un deceniu de la incendiul care a mistuit Turnul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La zece ani de la incendiul care a mistuit turnul Bisericii Evanghelice dar și o parte din acoperișul navei, preoți din toate confesiunile din Bistrița au participat la o rugăciune ecumenică de comemorare, devenită o tradiție.

Parohul Bisericii Evanghelice, Iohann Dieter Kraus a vorbit celor prezenți printre care s-au aflat oficialități locale despre incendiul devastator și o solidaritate pentru un simbol, așa cum Bistrița n-a mai văzut :”Faptul că astăzi stăm în această biserică demonstrează că Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile..Au fost multe momente în care am fost tentat să-mi pierd încrederea și curaj, dar acel eveniment a declanșat o solidaritate nemaicunoscută. Imensă. Mulțumesc tuturor pentru ea, pentru că altfel pierdeam speranța..a început un proces de vindecare a inimii Bistriței care în acea seară a ars. Să avem grijă, prilejuri în care se nasc incendii sunt multiple. Nu numai incendiile unei clădiri, ci și incendiile din inimile oamenilor, din societate” a mai spus preotul paroh al Bisericii Evanghelice.

În urmă cu zece ani în jurul orelor 19,00 un puternic incendiu s-a declanșat la schelele de lemn instalate de ani de zile pentru refacerea fațadei Bisericii evanghelice, Incendiul, despre care polițiștii ar fi stabilit că a fost provocat de un grup de copii s-a întins cu repeziciune și a cuprins turnul, dar și acoperișul navei. După trei ore de luptă cu flăcările uriașe a celor 60 de pompieri, timp în care s-a prăbușit o parte din turn, clopotul cel mare și a fost mistuit o parte din acoperișul navei, incendiul a fost lichidat. A lăsat în urmă pagube de mai bine de 1 milion de euro și o comunitate răvășită de dezastrul a ceea ce era considerat simbolul orașului.

O mobilizare extraordinară a comunității locale, a asociatiei sasilor bistrițeni, a unor campanii de strângere de fonduri naționale dar și internaționale a dus la refacerea completă: turnul  a fost refăcut clopotul mare distrus înlocuit de alte trei clopote donate și biserica dotată cu lift.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu