Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii de la Electrica au protestat la Cluj. ” Gâsca cu ouă de aur nu are bani de salarii” s-a scandat la miting

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindicaliștii bistrițeni de la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice și-au trimis miercuri 30 de reprezentanți la protestul organizat în fața sediului SDEE Transilvania Nord de la Cluj, care a adunat în jur de 200 de persoane. Majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă au fost principalele revendicări ale sindicatului din Electrica. S-a scandat, potrivit Ziua de Cluj ”Electrica gâsca cu ouă de aur n-are bani pentru salarii” sau ” Noi chiar muncim pentru voi”.

În principal sindicaliștii reclamă faptul că salariile personalului de intervenție nu au fost mărite semnificativ în ultimii 9 ani dar și discrepanțele salariale foarte mari între cei cu poziții de conducere și restul lumii. ”Salariile noastre au rămas la un nivel de nesuportat, salariul mediu brut fiind de 2.600 de lei. Vorbim de oameni calificaţi, care lucrează în condiţii grele şi periculoase, la intervenţii la avarii, cu şurubelniţa şi patentul în mână. Suntem în negocieri şi cerem o majorare de 1.000 de lei brut pentru electricieni.” a spus un lider sindical pentru sursa citată. Acesta a spus și că sindicaliștii sunt dispuși să ajungă la orice formă de protest legală dacă nu vor fi ascultați.

Bistrițenii de la Electrica furioși pe salariile mici și diferențele salariale mari față de angajații de la stat

Bogdana Iloaie, liderul de sindicat de la Electrica Bistrița a explicat pentru Bistrița Express ce s-a întâmplat la protestul de la Cluj : ”A fost o comisie de negociere formată din liderii de sindicat și am stat de vorbă cu administrația. Iar acum așteptăm un feed-back, pentru că vedeți, suntem companie privată, care are niște acționari și ei sunt factorii decizionali aici, și nu niște manageri care sunt plătiți și sunt angajați și ei.  Noi am lăsat solicitările noastre și așteptăm un feed back săptămâna viitoare” a explicat liderul sindical de la Electrica Bistrița, care a vorbit și despre scenariul în care revendicările sindicaliștilor legate de creșterile salariale nu sunt satisfăcute de patronatul SDEE: ” legal, asa cum e firul normal, mergem mai departe și la propriu și la figurat”.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de creșterea nesemnificativă a salariilor din ultimii ani dar și de clivajul dintre salariile din administrația publică, față de cele ale salariaților de la Electrica: ”În ultimii ani n-au mai crescut salariile, s-a mers așa dintr-o inerție și la buzunar s-a simțit, am simțit cu toți. S-au făcut ceva creșteri , dar nesemnificative față de  ce s-a întâmplat cu traiul în țara asta. Bineînțeles la bugetari li s-au majorat salariile fără să ne întrebe cineva, pentru că din taxele plătite de noi s-au făcut Știti ce diferențe există între un angajat de la primărie, Consiliu Județean sau prefectură și unul de la Electrica care în orice condiții trebuie să repună curentul electric în funcțiune?”

Întrebată cu cțt ar trebui să crească salariile ca să fie mulțumiți, Bogdana Iloaia a răspuns: ”nu stim, 200%. Noi am propus două variante, să vedem ce se concretizează. Am vrut să ne facem văzuți și auziți”

 

 

Sursa foto: ZiuadeCluj.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu