Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița a fost orașul cu numărul 30 în periplul ”Fără penali în politică” a jurnalistului independent Mălin Bot

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jurnalistul independent Mălin Bot împreună cu reprezentanții grupurilor Rezist au ajuns astăzi la Bistrița, reședința de județ cu numărul 30 din periplul lor prin țară. Grupul Rezist adună semnături atât pentru inițiativa civică ” fără penali în politică” dar și pentru un proiect legislativ inițiat de cetățeni și care să restrângă numărul parlamentarilor la 300, așa cum au decis românii după referendumul din 2009.

Jurnalistul care este dintre cei mai reprezentativi protestatari din grupul #Rezist s-a întâlnit în Piața Prefecturii cu membrii grupului local, într-o tentativă de a lua inclusiv pulsul celor care au ieșit în stradă încă din februarie 2017 împotriva Ordonanței 13 dar și ulterior împotriva abuzurilor împotriva justiției a actualei coaliții de guvernare. Mălin Bot i-a îndemnat pe cei prezenți să reflecteze la cumpăna în care se află țara:   ”Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă voi i-ați da cheile de la casă sau pin-ul cardului dvs unui astfel de om. Pentru că noi acum îi dăm codul pin al visteriei țării și cheile de la toate casele noastre, de la toată țara noastră. România e casa noastră, indiferent de apartamentul în care locuim, avem această țară, care este a noastră, a tuturor și în care noi ar trebui să avem dreptul să trăim civilizat și decent. Și nouă ni se refuză acest drept de 28 de ani de către șleahta asta de politicieni născuți din Securitate și comunism, care s-au apucat de furat în 90. Și nu se mai pot opri, că a devenit patologic. Gândiți-vă că Dragnea putea 5 ani de zile să plece în Brazilia sau în Madagascar. La câți bani are putea 4 generații să trăiască după el. Dar ei nu se mai pot opri din furat. E vorba că unii au furat zeci de milioane și miliarde de lei . Și nu se mai opresc. Ok, ți-ai luat zeci de proprietăți în Brazilia. Măi, dar ne lași și pe noi să trăim normal. De ce? Gândiți-vă la asta!” le-a spus în aplauzele audienței Mălin Bot celor câțiva zeci de bistrițeni  prezenți la întâlnirea anunțată pe rețelele de socializare.

Un alt reprezentant al caravanei Rezist, Ioan Coman, fondatorul Grupului pentru Inițiativă Legislativă și Modificarea Constituției i-a îndemnat pe bistrițeni să semneze pentru inițiativa legislativă de reducere a componenței parlamentului:  ” De ce am fondat acest grup? În 2009, la referendum au fost puse 2 intrebări. CCR a a validat referendumul, acesta a trecut dar guvernele care au venit de atunci refuză să pună în aplicare rezultatele referendumului. Cum trebuie pus în aplicare. La prima intrebare ”sa avem o singura cameră? ” trebuie modificată Constituția și asta e foarte greu  pentru că avem nevoie de voturile a trei pătrimi dintre parlamentari. A doua întrebare: dacă vrem să se reducă numărul de parlamentari, aceasta  se poate îndeplini doar prin lege organică , iar toate Parlamentele de atunci și până acum refuză să dea această lege” a mai spus reprezentantul Grupului pentru Inițiativă Legislativă.

Membrii caravanei Rezist au rămas apoi preț de câteva ore alături de bistrițenii care au venit să-i întâmpine și au postat inclusiv interviu cu aceștia pe paginile de socializare. De la Bistrița Mălin Bot și colegii de caravană sunt așteptați la Cluj, unde ajung la un miting anunțat pentru orele 18,00, pentru ca duminică să ajungă la Alba Iulia. Săptămâna viitoare vineri sunt programate ca destinații Deva, apoi Timișoara, unde Mălin Bot a fost în conducerea mai multor publicații  și la Reșita, orașul său natal. Peste 3 saptamani periplul prin țară a caravanei Rezist se încheie în Oradea, Zalău, Satu-Mare si Maramures, iar acțiunea se va încheia în 10 august cu mitingul programat la București.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu