Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ludovic Orban la Bistrița: ”lucrăm la textul moțiunii de cenzură. De data aceasta vom avea și o schiță de program de guvernare”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat la Bistrița că odată cu noua moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă partidul său va veni și cu schița unui program de guvernare și a unui candidat de prim ministru tocmai pentru că la precedenta moțiune i s-a reproșat partidului că nu a prezentat și variante alternative și s-a mulțumit doar să critice.

Despre textul moțiunii Orban a spus că este încă în lucru, dar că între timp se poartă negocieri cu parlamentarii coaliției: ”Nu sunt Mafalda, să spun dacă va trece sau nu această moțiune” a răspuns unei întrebări a jurnaliștilor. Ludovic Orban, care a adăugat referitor la șansele moțiunii: ”Noi suntem în negocieri zilnice care le purtam în special cu parlamentari care sprijină Guvernul și fac parte din majoritatea parlamentară. Există nemulțumiri mari în rândul parlamentarilor PSD. Nu știm în schimb, dacă parlamentarii cu care am luat legătura -dacă PSD o să-i oblige însă să stea în bănci ca și data trecută, o să aibă curajul să se ridice și să meargă să voteze… Săptămâna viitoare vom finaliza textul moțiunii de cenzură. De asemenea PNL lucrează la pregătirea unei schița unui program de guvernare. Știți că data trecută am fost atacați că nu am prezentat un program de guvernare și n-am avut un candidat de prim-ministru. Acuma o să avem și candidat și schiță de program de guvernare.Conform statutului PNL, candidatul la funcția de prim-ministru și cel la Președinția României sunt stabilite de Consiliul Național. În martie Consiliul național al PNL a tranșat această problemă: candidat la funcția de președinte e Klaus Iohannis, candidat pentru funcția de prim-ministru este subsemnatul. Și continuăm negocierile”. a mai spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă printre cei care negociază votarea moțiunii de cenzură s-ar afla și parlamentari bistrițeni de la putere președintele PNL a evitat să dea un răspuns:  ”Nu vă răspund. Nici nu va confirm, nici nu vă infirm ” a fost răspunsul lui  Ludovic Orban.

”Îmi vine să râd când văd că Dăncilă organizează comitetul acela pentru aderarea la euro”

Președintele PNL a atras atenția că actualul guvern prin politicile  economice dezechilibrate și haotice, dublate un nivel scăzut de înțelegere a fenomenele macro economice riscă să arunce România în criză economica, chiar dacă criza nu se va manifesta la nivel european: ”Tragem un semnal de alarmă că, dacă vor continua politicile economice actuale, pentru că oricum România are cea mai mare rată a inflației din UE de 5,4% toate echilibrele economiei românești sunt date peste cap și vor genera consecințe extrem de grave. Și exista riscul unei crize economice, chiar dacă la nivel european nu va fi o criză. Tragem un semnal de alarmă, deși la nivelul de inteligență care exista la nivelul actualului guvern, așteptarile noastre sunt minime  . Noi ne facem însă datoria și atragem atenția. Când o văd pe Dăncilă ca organizează comitetul ala de aderare la zona UE îmi vine sa râd de ea, pentru că nu numai ca nu ne-am apropiat de criteriile de aderare la zona Euro, dar dacă la preluarea guvernării 3 din 5 condiții de convergnță erau îndeplinite, acum nu mai îndeplinim decțt unul singur” a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PNL este prezent în Bistrița-Năsăud, unde participă la lucrările unei conferințe regionale a organizației pensionarilor din PNL . Orban, care este un apropiat al filialei județene a mai fost prezent în județ și în urmă cu două săptămâni când a participat la o conferință regională a tineretului liberal.

Share.

About Author

Lasă un comentariu