Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De ce le trebuie liberalilor organizații de pensionari? Vezi ce răspunde Ludovic Orban

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii au și ei organizație de pensionari pe modelul partidelor partidelor social democrate, organizație pe care au moștenit-o de la PDL , după fuziunea dintre PNL și Partidul Democrat Liberal.  Ludovic Orban a fost prezent în weekend la Bistrița conferința județeană a unei astfel de organizații, care sâmbătă și-a ales conducerea și structurile și a organizat inclusiv și o întâlnire regională.

L-am întrebat pe Ludovic Orban de ce are nevoie PNL-ul de o organizație de pensionari și dacă pensionarii nu pot activa foarte bine la nivelul organizației mari: ”Asa e statutul, l-am preluat in urma fuziunii, noi la PNL nu aveam conform statutului organizații de pensionari, l-am preluat de la PDL în urma negocierii. Si dacă tot exista conform statutului, atunci trebuie să le dezvoltăm” a răspuns președintele PNL într-o conferință de presă, ținând să precizeze că până la urmă nu e o idee rea să ai și organizații pentru vârsta a 3-a: ” În sine ideea nu e rea, pentru  că aceste organizații pot atrage atenția conducerii partidului cu problematici specifice vârstei a 3-a și până acum au venit cu suficient de multe idei și în al doilea rând e o structura organizatorică pe care ne bizuim foarte bine”

Președintele național al pensionarilor liberali, Lucrețiu Tuduroiu a intervenit și a spus că pensionarea unor persoane cu meserii liberale ar fi creat condițiile unei organizații specifice vârstei a treia la nivelul PNL:  ”se schimbă foarte mult componența pensionarilor față de momentul 1990, au apărut pensionarii care au avut profesii liberale, se schimbă structura pensionarilor si trebuie să ne adaptăm ca mesaj”. Orban susține că faptul că sunt pensionari în structurile speciale ale partidului nu i-ar priva pe aceștia de drepturile de a fi candida la orice alegeri  și a de a fi aleși: ”Pe de altă parte faptul că ești în organizația de pensionari, nu te privează de drepturi ca membru. Orice membru al PNL are dreptul de a candida pentru orice funcție de a ocupa, sunt structuri specifice care încearcă să asigure soluții în programele partidului pentru aceste structuri specifice” .

În Bistrița-Năsăud a fost aleasă ca președintă a structurii de pensionari o veche militantă liberală, Viorica Calo, fost consilier în Consiliul Local în urmă cu 10 ani. Noua calitate o face automat membru al Biroului Județean al PNL cu drept de vot.

 

 

Sursa foto: facebook Viorica Calo

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Puneti pe Oltean, Rusu Liviu, Andreica si Marinescu in conducere si va inving aia la alegeri. Ps. Si Viorel Pupeza nu ar fi de uitat..

  2. Balan Marius -ecologist PV în

    Astept organizarea unui campionat de paruiala intre pensionarii psd si pnl. Ar fi tare de tot.

Lasă un comentariu