Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Codul de Procedură Penală mutilat azi noapte în Parlament. Lista cu votul parlamentarilor bistrițeni rostogolit pe rețelele de socializare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modificarea Codului de Procedură Penală, adoptată aseară după ora 22,00 în Camera Deputaților, după un adevărat marș forțat în care deputații au trebuit să-și însușească în două ore modificări făcute în aceeași zi în comisia specială condusă de Florin Iordache care însumau 315 de pagini a stârnit un scandal imens. Deputații opoziției: PNL, USR și PMP s-au împotrivit din răsputeri modificărilor făcute de coaliția la putere, despre care au spus, atunci când nu li s-a tăiat microfonul de către nominalizatul la șefia SIE, Gabriel Vlase, că favorizează infractorii, iar unele sunt de-a dreptul cu dedicație pentru Liviu Dragnea.

Deputatul USR Cristina Iurișniți care a postat periodic mesaje din timpul ședinței de plen a explicat pe facebook  câteva dintre modificările făcute Codului de Procedură Penală, care favorizează infractorii, comentând: ”măcelărirea Codului de Procedură Penală face din toți cetățenii români cinstiți, onești victime sigure în fața infractorilor de orice fel. Iată câteva exemple de modificări care vor transforma România într-o țară în care infractorul va avea mai multe drepturi ca victima
1.Ca să intimideze martorii din procese, se modifică art. 92 din CPP care îi dă dreptul inculpatului de a participa la audieri. Un lider de clan interlop sau un violator va putea participa la audierile victimelor sale.
2. Ca să își ascundă urmele, a fost modificat articolul 168 din CPP în cazul perchezițiilor informatice, eventualele probe care nu au legătură cu infracțiunea pentru care a fost autorizată percheziția nu vor putea fi folosite în alte cauze penale și pentru dovedirea altor fapte, iar copiile efectuate se distrug. Dacă în calculatorul unui criminal procurorii găsesc clipuri cu pornografie infantilă, această probă nu poate fi folosită.
3. Ca să nu mai fie prinși în flagrant, se modifică articolul 307 din CPP, astfel încât Parchetul să fie obligat să informeze persoanele care sunt vizate într-un dosar imediat după ce au devenit suspecți. Fostul primar Sorin Oprescu nu ar fi fost niciodată prins cu mită. DNA devine motanul cu clopoței!
4. Amendamentul Dragnea : convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate şi înregistrate, care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării nu pot fi folosite în alte dosare; (dosarul TelDrum)
Și exemplele pot continua. România Raiul Infractorilor!” a scris deputatul USR care a purtat, asemenea tuturor colegilor ei, un tricou alb cu mesajul ” fără penali în funcțiile publice”.

Ionuț Simionca și Robert Turcescu au postat covorul de amendamente în fața biroului lui Dragnea

S-au votat zeci de amendamente pe care deputații n-a apucat să le citească, volumul informațiilor pus pe masa acestora fiind imens. Pentru a ilustra cât de nefirească e situația și cum este imposibil să citești tot ce a produs comisia Iordache într-un timp de scurt, deputatul PMP Robert Turcescu alături de deputatul de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca au înșirat toate cele 315 de pagini de amendamente pe covorul din fața biroului lui Liviu Dragnea, cel care a  absentat de la ședință, dar potrivit surselor a condus-o prin interpuși. Ionuț Simionca a filmat momentul în care i-au așternut mormanul de amendamente, unele date cu dedicație pentru Dragnea, în fața biroului acestuia și l-a postat pe facebook:

 

Pană si Suciu da, Iurișniți, Simionca si Sighiartău, ba

În final modificările la Noul Cod Penal, așa necitite cum au fost, au fost votate pe bandă rulantă de coaliția PSD-ALDE cărora li s-au adăugat UDMR-ul și Minoritățile. Modificările au trecut cu 175 de voturi pentru, 78 împotrivă și o abținere, a unui deputat ALDE. Deputații bistrițeni de la PSD au votat fără să clipească modificările, în condițiile în care unul dintre ei, Daniel Suciu este cel care în calitate de lider al grupului PSD este cel care dirijează votul colegilor săi. Încă de aseară pe rețelele de socializare tabelul cu modul în care au votat deputații bistrițeni au fost distribuite pe rețelele de socializare.

Camera deputaților este decizională. Citiți aici cum s-a votat ieri la modificările Codului de procedură Penală, conform site-ului Camerei Deputaților: http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal?idv=19973&idl=1

Share.

About Author

Lasă un comentariu