Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Rezultate mai slabe anul acesta la evaluare în Bistrița-Năsăud față de 2017. Matematica a făcut diferența

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evaluarea națională, care i-a adus mai repede  în examen anul acesta pe absolvenții de gimnaziu a avut rezultate mai slabe decât cele de anul trecut și în Bistrița-Năsăud. La nivelul țării diferența între mediile de trecere din 2018 față de cele de anul trecut este de 3,5 %  , situație  ce se regăsește, în mare  și la nivelul rezultatelor comparative din județ.

Chiar dacă rezultatele afișate astăzi înainte de contestații arată 3 medii generale de 10 în județ, 56 de note de 10 la limba si literatura română  și 6 la matematică (față de 40 de note de 10 la română anul trecut și 29 la matematică), indicatorul principal, medii peste 5 indică, înaintea contestațiilor cel puțin 100 de elevi în minus anul acesta. În 2017 în județ erau 498 de elevi care au obținut sub 5. Anul acesta sunt 596 de elevi în Bistrița-Năsăud care n-au luat media 5 la evaluare. Procentual este vorba de 24,16 % medii sub 5 față de 21,25 %anul trecut.

100 de elevi nu au luat nici măcar nota 2

Este foarte mare și numărul celor care nu s-au prezentat deloc la examene în această sesiune deși au fost înscriși: este vorba de aproape 100 de absolvenți de gimnaziu. Iar alți 100 dintre cei care s-au prezentat n-au reușit să obțină la examenul de evaluare nici măcar media 2.

Ecart de 4 puncte între română și matematică

Mulți profesori și observatori ai examenului de anul acesta pun rezultatele mai slabe pe un nivel de dificultate ceva mai mare la proba de matematică față de subiectele de la limba română care au fost apreciate drept ușoare. Și edificatoare ar fi, în opinia acestora diferența chiar și de patru puncte între notele obținute se sute de elevi din județ  la proba de limba română  față de matematică. Potrivit clasamentului publicat de edu.ro sunt zeci de situații în care elevi care au fost notați cu peste 9 la română, dar  au luat 5 sau sub această notă la matematică. O asemenea situație se întâlnește chiar și în cazul unui elev care a obținut 10 la română, dar a fost notat cu puțin peste 5 la matematică, înaintea contestațiilor.

Elevii au posibilitatea să conteste rezultatele astăzi până la ora 19,00, iar rezultatele finale, după contestații vor fi publicate după data de 23 iunie.

Share.

About Author

Lasă un comentariu