Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protest și astăzi la Bistrița, dar cu ora modificată. Până în 24 iunie vor fi organizate proteste de la ora 19,00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii care vor să-și exprime revolta față de modul în care au fost masacrate legile justiției sunt așteptați și astăzi de la ora 19,00 să protesteze în fața Palatului Administrativ. Chemarea la miting a fost lansată pe rețelele de socializare  de Asociația Bistrița Civică. Față de ziua de ieri când protestul a fost anunțat pentru ora 18,00, joi acesta a fost mutat cu începere de la ora 19,00.

Bistrița Civică a postat în chemarea la miting și argumentele dar și propunerea ca mitingurile de la 19,00 să continue în formula aceasta până în 24 iunie, însă pe terme lung ” până cănd trebuie: ”De ce? Fiindcă în seara de 18 iunie Parlamentul (Camera Deputaţilor, DECIZIONALĂ) a adoptat modificări legislative de o gravitate fără precedent. Ordonanţa 13 afecta sistemul judiciar. Ceea ce s-a făcut acum te va afecta direct şi personal.
Când? Dacă vezi evenimentul înainte de miezul nopţii, atunci MÂINE. Dacă e trecut de 0.00, atunci ASTĂZI. În fiecare seară, la ora 7.
Cine? TU. Nu “opoziţia”, nu “Europa”, nu “Preşedintele”, nu “Dumnezeu”. Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.
Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.
Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere. 
Până la capăt, al nostru sau al lor” sună mesajul postat pe rețelele de socializare.

Miercuri în jur de 80 de bistrițeni au participat la mitingul de protest, iar numărul relativ mic de participanți  a fost pus pe seama faptul că a fost anunțat pentru ora 18,00 care n-a fost la îndemâna celor cu program lung de lucru.

Share.

About Author

Lasă un comentariu