Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele Iohannis: Suntem în faza în care cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de lobby pentru un infractor”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La două zile după anunțul condamnării la pedeapsa cu închisoarea a liderului PSD, Liviu Dragnea și a doua zi după ce acesta a declarat că nu va demisiona din nicio funcție, cu susținerea totală a Cex-ului PSD, președintele Klaus Iohannis a reacționat: ”sunt de părere că Liviu Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața publică”.

Iohannis a comentat și că și responsabilitatea pentru situația inadmisibilă în care se găsește România cu un lider politic la a doua condamnare penală îi revine PSD-ului: ” Eu m-am exprimat de prea multe ori despre aceste chestiuni că să mă aştept să mai ţină Dragnea cont de ce îi transmit via media. În continuare, sunt de părere că ar trebui să se retragă de tot din politică. Deci Dragnea, după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viaţa publică românească. Aşa s-ar întâmpla în absolut orice ţară, chiar cu o democraţie incipientă, din lume. Că la noi nu se întâmplă are două aspecte – că Dragnea nu se retrage, nu se retrage. Aşa gândeşte el. Însă partea care mi se pare că este încă un pic mai gravă este că PSD nu-şi dă seama că trebuie să îl trimită pe Dragnea acasă, că practic, acum, suntem în faza total nepotrivită şi nefericită în care un partid întreg şi cel mai mare partid din România se constituie într-un grup de presiune sau grup de lobby pentru un infractor”, a afirmat Iohannis preluat de DIGI 24.

Cu trei ore înainte de aceste declarații făcute la Sibiu, Klaus Iohannis a anunțat și că a luat decizia fermă de a candida pentru un al doilea mandat la președinția României.

Share.

About Author

Lasă un comentariu