Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Contestațiile la evaluare n-au majorat semnificativ procentul mediilor peste 5. Unii au pierdut chiar și un punct la medie, alții l-au câștigat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezultatul după recorectarea lucrărilor de la evaluare din Bistrița-Năsăud a fost prilej de bucurie în doar 60% din cazuri. 118 lucrări au obținut mărirea notei, în timp ce pentru 86 de lucrări contestația a însemnat scăderea notei, potrivit rezultatelor afișate sâmbătă pe site-ul edu.ro.

În unele cazuri elevii s-au trezit cu note chiar și cu 1,25 de puncte mai mici. S-a întâmplat la matematică cu lucrarea unui elev care spera să ia nota 8 , însă în schimb după recorectare s-a trezit cu 6,30. În timp ce alții au pierdut un punct, după ce au obținut la ambele discipline note mai mici la recorectare, după contestații. Au fost candidați care au pierdut media 5, după ce atât la română cât și la matematică au fost depunctați serios ca urmare a contestațiilor. I s-a întâmplat unui elev din Bistrița care în loc de 5,40 a ajuns după contestații la ambele materii la 4,80.

Cel mai mult , după recorectare contestatarii au obținut un punct la una dintre discipline. I s-a întâmplat unui elev din Romuli care la română a obținut în final 8,10 in loc de 7,10.

Patru medii de 10 în loc de trei

Un elev din topul clasamentului a reușit după recorectare să obțină 10 pe linie, după ce a obținut la matematică nota maximă de la 9,95 cu cât fusese punctat inițial. Odată cu media 10 a elevului care a absolvit Școala Generală nr 1 din Bistrița numărul celor cu 10 curat a crescut la patru.

Una peste alta Inspectoratul Școlar susține că procentul celor care au obținut peste 5 ar fi crescut.Însă creșterea după recorectare a fost de 0,04 %. Adică de la 75,85 la 75, 90. În schimb, așa cum a arătat Bistrița Express aici Matematica a avut cod roșu la evaluare: în Bistrița-Năsăud peste 40 % n-au luat 5-ul la a doua probă , la matematică 57% nu au reușit să ia cel puțin nota 5.

 

219 contestații au fost depuse la nivelul județului Bistrița-Năsăud la examenul de Evaluare Națională, din care 99 la limba și literatura română, 3 la limba maternă și 117 la matematică, reprezentând un total de 4,39% din totalul lucrărilor.

În urma recorectării, notele s-au mărit pentru 118 lucrări: 56 la limba și literatura română, 3 la limba maternă, 59 la matematică și s-au micșorat pentru 86 lucrări: 37 la limba și literatura română, 49 la matematică.

În urma recorectării, încă un candidat de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița a obținut media 10.

Procentul județean de note peste cinci a crescut la 75,90%.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu