Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: avem nevoie de un program de tipul ”adoptă o școală profesională”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți spune că agenții economici ar trebui stimulați să învestească într-o scoală profesională, un program care ar putea contribui la păstrarea în țară a tinerilor care s-au calificat într-o meserie  ”Avem nevoie de un program de tipul Adoptă o școală! Mediul asociativ sau Mediul de afaceri ar trebui să investească în educație pro bono dar si să beneficieze de anumite stimulente si facilități pentru desfășurarea unui astfel de proiect. Ne pleacă meseriașii buni din țară! O spun încă din 2016, când am atras atenția asupra Școlilor profesionale distruse de PSD”a scris Cristina Iurișniți pe pagina de facebook.

Deputatul care are și câteva inițiative legislative în acest sens dă ca exemplu compania care a creat brandul Bitdifender, care  a investit într-o școală pe care a adoptat-o formal și ai căror administratorii cheamă marile firme să urmeze exemplul: ”Agentii economici trebuie sa investeasca în Educatie! E foarte bine că un brand românesc precum BITDEFENDER susține această idee!” mai spune parlamentarul USR.
Cristtina Iurișniți are mai multe inițiative pentru sprijinirea invatamântului profesional, ultima inregistrata recent in Parlament vizează contracte part-time pentru elevii școlilor cu învățământ dual începând cu clasa a XI-a” sunt modificări în cadrul parteneriatului școală-agent economic prin care tinerii în cadrul parteneriatului școală-agent economic să poată să aibă acces la un contract part-time, cu un impozit pe muncă zero, iar după ce termină școala profesională, după cei trei ani cu un impozit de 5% față de 10 % cât este acum” a detaliat într-o conferință din proiectul său, Cristina Iurișniți. Despre contractul part-time care ar urma să fie opțional de la împlinirea vârstei de 16 ani deputatul USR a explicat cum ar putea funcționa: ”În primul ani ai 20% practică, după care urci la 50%, iar în anul trei ajungi la 75% practică și atunci e bine venită această schimbare de paradigmă  careface tranziția spre piața muncii”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu