Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Contre dure pe facebook între deputații bistrițeni ai PSD și Cristina Iurișniți, după ce USR-ul i-a cerut lui Daniel Suciu sa demareze revocarea lui Dragnea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PSD Daniel Suciu a atacat-o dur pe pagina sa pe facebook pe parlamentarul USR Cristina Iurișniți. după ce aceasta a publicat scrisoarea deschisă pe care Uniunea Salvați România i-a adresat-o lui Suciu în calitatea sa de lider de grup la PSD și  în care i se cere demararea demersurilor de revocare a lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților. Toate acestea în condițiile în care Suciu este singurul care poate să o facă potrivit Regulamentului camerei inferioare a Parlamentului. (Citiți aici ce i-au cerut USR-iștii imediat după condamnarea lui Dragnea : Mesaj de la parlamentarii USR către liderul de grup al PSD, Daniel Suciu: ”cereți înlocuirea lui Dragnea, stă în puterea dumneavoastră”

Scrisoarea pare să fi fost picătura care a umplut paharul, după ce zile la rând o postare de pe pagina de facebook a USR Bistrița-Năsăud îi prezenta cu fotografii pe deputații PSD de Bistrița-Năsăud drept cei care au votat amendamente care favorizează infractorii din Noul Cod de Procedură Penală.

Suciu n-a suflat o vorbă despre  solicitarea USR de revocare a președintelui Camerei Deputaților însă a atacat-o pe Cristina Iurișniți reproșându-i că este de acord cu injuriile care îi sunt adresate pe pagina de facebook a filialei și că ar face cheltuieli mari la deplasările în străinătate : ”Useriștii au primit ordin pe unitate să se folosească abject de victimele infracțiunii de viol și să mintă că acestea vor fi obligate să se confrunte cu agresorii. O minciună evidentă, dar nu contează. Ei au treaba lor. … Și dacă doamna Cristina Iurișniți tot se delectează cu injuriile adresate nouă pe pagina de FB a USR Bistrița-Năsăud, ca o intelectuală veritabilă, poate le spune celor de acasă cât de grijulie este domnia sa cu banul public, cu interesul public când într-un an și jumătate a cheltuit aproape 80.000 de lei doar pe deplasări externe”.

Deputatului Daniel Suciu i s-a alăturat în scurt timp celălalt deputat de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, care tot pe facebook a acuzat-o pe Cristina Iurișniți de denigrare și manipulare în privința Codului de Procedură Penală (CPP), fără să încerce să-și explice susținerea și votul pentru noul CPP.

Cristina Iurișniți le reamintește celor doi de  pensiile speciale pe care le-au votat sau inițiat

Deputatul Cristina Iurișniți i-a răspuns astăzi deputatului Suciu într-un drept la replica faptul că din delegația parlamentară din care face parte, membrii sunt  aleși in general după expertiză, și că în toate întâlnirile de pe agenda delegației  a reprezentat România, conform agendei votate  de conducerea Camerei Deputaților: ”In fiecare delegație care reprezintă România si Parlamentul sunt reprezentanți din toate partidele. În delegația  din  care fac parte  e clar ca parlamentarii PSD din județ nu sunt prezenți pentru  ca sunt alți deputați PSD , pentru că aici  e după expertiza fiecăruia. Concret,  în fiecare delegație internaționala, prezinți activitățile din tara ta pe tema fiecărei întâlniri” . Deputatul USR amintește și că Suciu nu participă la astfel de delegații pentru că nu a fost ales decât ca supleant: ”În cadrul delegațiilor participa membri titulari nu supleanți. Înseamna că nu ați fost suficient de competent domnule deputat Suciu,  dacă nu ați fost ales membru titular si sunteti doar supleant. Deputatul Suciu în calitate de membru  al Grupului de prietenie cu Franta, ar trebui să înțeleagă importanța diplomației parlamentare si importanța de a- ți reprezenta țara atunci când această îndatorire apare in fișa postului. Dar e mai simplu să acuzi si să arunci cu noroi chiar cu regulamentul de funcționare a Parlamentului pe care PSD l- a aprobat” Cristina Iurișniți a adăugat și că : ” Vrem  să rămânem în continuare o țară a Uniunii Europene , să fim prezenti la masa dezbaterilor internationale ca o țară civilizată pro- europeană. Se pare ca PSD , prin doamnă Pană si Suciu ,  inclusiv prin acest atac cu noroi local ne arată că vrea  să ieșim din zona drepturilor la libera circulație, schimburi culturale, economice si turistice   atragere de investitori si mai ales de fonduri europene! Să faci un titlu de glorie că nu ai participat la nicio acțiune interparlamentara internațională e chiar de plâns. Inseamna ca au fost alți colegi PSD care vorbesc limbi străine si au expertiza  în domeniu”.  Cât despre cheltuieli deputatul USR îi reamintește de legile pensiilor speciale, de la parlamentari, la alesi locali inițiate de PSD, și unele chiar de cei doi parlamentari bistrițeni:  ”Economiile reale nu sunt aici ci în legea pensiilor speciale pentru aleșii administrației locale, primari, vice primari, președinți ai Consiliului județean din 1992 încoace și cu un costuri imorale pentru români de aproximativ 1 milion de euro pe an”.

Suciu acuzat că a cerut în Biroul Permanent ca USR să nu mai poată primi invitați la Camera Deputaților

Conflictul dintre USR și Daniel Suciu, liderul de grup de la PSD pare să fi escaladat. După scrisoarea deschisă în care USR-iștii îl provocau pe Suciu să inițieze procedurile de suspendare din fruntea Camerei a lui Liviu Dragnea după ce a fost condamnat la 3,6 de inchisoare pentru instigare la abuz în serviciu și interdicția de a mai ocupa funcții publice timp de 3 ani, acesta  ar fi propus luni  în Biroul Permanent al Camerei Deputaților ca USR-ul să nu mai aibă dreptul de a chema invitați în Camera Deputaților, potrivit relatarilor facute de deputatul USR Claudiu Nasui. Propunerea a fost  reluata marti de vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache și votată ca atare.

Foto: arhivă ( La începutul mandatului când era liniște și pace în grupul deputaților de Bistrița-Năsăud)

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Alo, Suciule tot o dai tu cu ” ba pe-a matii”. Ca atata poti tu. Dar spune tu baiete de ce naiba il sustii pe condamnatu? Asta e intrebarea la care va trebui sa raspunzi tu. Parca erai ala din generatia tanara, parca ziceai ca esti altfel. Esti pe dracu. Tu spre deosebire de alealalte trestii din parlament putea face ceva cu adevarat tare, Puteai face ma o cerere de suspendare. erai erou ,ma. Problema ta e măi ca toate astea deja se sttiu. Si nuiesi bine din asta. Pupa-ti dady-ul in popou in continuare. Si vise placute.

Lasă un comentariu