Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Apel către parlamentarii bistrițeni PSD-ALDE de la un fost deputat:” arătați azi că mai aveți o fărâmă de demnitate și refuzați să mai fiți părtași unui grup controlat de un condamnat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În ziua moțiunii de cenzură  prim-vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud Stelian Dolha le-a cerut parlamentarilor  bistrițeni care reprezintă coaliția la putere să aibă curaj și să voteze astăzi la moțiunea de cenzură și să nu accepte tratamentul de oi  mânate afară din sala de plen de un condamnat penal  ” Parlamentarii PSD-ALDE au astăzi o șansă unică de a se reabilita în fața propriilor alegători: ei ar trebui să știe că posteritatea n-o să-i ierte pentru contribuția lor la derapajul democratic și întoarcerea țării cu 30 de ani în urmă.

În decembrie 2016 alegătorii i-au trimis majoritar în Parlament pe parlamentarii PSD-ALDE fără să le treacă prin cap că doi ani singura preocupare a aleșilor lor, devenită obsesie, o să fie modificarea legilor justiției ca să-i scape de închisoare pe șefii lor. Aceiași alegatori seduși de promisiunea creșterii salariilor și pensiilor n-aveau de unde știi că în nici doi ani vor afla pe pielea lor ce înseamnă creșteri haotice de prețuri dar nici că țara va ajunge în mâinile unui personaj condamnat la închisoare, care le va cere scuze pușcăriașilor și va impune legi doar ca să-și scape pielea. Astăzi în ziua moțiunii de cenzură  ar trebui să le spună șefilor lor care îi mână ca pe oi afară din sala de plen, unde le e locul, că au dreptul să voteze, că reprezintă mii de alegători și că refuză să fie părtași unui grup controlat de un infractor” le scrie Stelian Dolha foștilor colegi din Parlament.

Iar mesajul devine chiar personal cu îndemnuri pentru fiecare dintre parlamentari : ”Daniel Suciu, Doina Pană și Ioan Simionca eliberați-vă de frică și arătați că refuzați să mai fiți conduși de un grup de analfabeți funcționali mânați de la spate de un dublu condamnat. Ioan Deneș, arată că mai importantă decât o vremelnică funcție de ministru e curajul de a te uita în ochii copiilor și nepoților și de a le spune peste ani că te-ai străduit să o ții în făgașul democratic. Daniel Suciu ești lider de grup la PSD și ai fi putut, ca un politician încă foarte tânăr ce ești, să arăți că nu împărtășești aceleași valori cu un condamnat penal. Poate cuvântul tău de reprezentant al unei alte generații și de fost jurnalist ar fi cântărit printre colegii tăi, chiar dacă Liviu Dragnea este cel care te-a înscăunat lider de grup”.

Prim-vicepreședintele liberal le mai transmite parlamentarilor puterii că alegătorii și posteritatea îi va judeca inclusiv după votul de azi, pentru că au avut șansa să elibereze România de alte câteva luni de degringoladă și alunecare spre prăpastie: ”Arătați cu toții că mai aveți o fărâmă de demnitate și eliberați țara asta de alte câteva luni în care e împinsă cu obstinație către prăpastie! Și dacă asta nu vă motivează suficient arătați măcar că mai vreți ca partidele voastre să existe și după 2020 și să nu facă implozie de la atâta aversiune populară. Și mai ales, nu uitați că alegătorii și apoi istoria vă va judeca”.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă inițiată de liberali și semnată de USR și PMP va fi votată astăzi în Parlament, în condițiile în care deja PSD a anunțat că nu va avea parlamentarii în sală la vot, decizie adoptată pe ultima sută de metri și de UDMR. Moțiunea are șanse aproape nule de a trece , însă opoziția este susținută de circa 2000 de oameni care s-au adunat în fața Parlamentului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu