Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Moțiunea de cenzură a căzut, motivele plecării imediate a Guvernului au rămas. Deputatul Simionca a identificat cel puțin 10 motive

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca a comentat pe facebook după votul la moțiunea de cenzură de rămânerea în funcție a Guvernului Dăncilă este ”o adevărată insultă la adresa inteligenței și bunului-simț al românilor”. Parlamentarul PMP enumeră  10 motive pentru care consideră  că e urgent ca acest guvern să plece acasă și să lase în loc un guvern ”al românilor, care să lucreze pentru țară, și nu pentru un grup restrâns de infractori” . Potrivit deputatului PMP Guvernul Dăncilă este responsabil de un val de scumpiri, motiv pentru care l-a și botezat guvernul scumpirilor. ” România are cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană – 5,4%, ceea ce a adus scumpiri la produsele de larg consum, dar și la facturile la energie electrică, la gaze naturale și la alte utilități” spune Simionca. Apoi în al doilea rând peste 6,5 milioane de români sunt afectaţi de creşterea incontrolabilă a ROBOR-ului iar ”peste 30% din salariaţii din mediul privat (adică peste 1,3 milioane de români) au salariile scăzute ca urmare a “revoluţiei fiscale”.

Un al 4-lea motiv ar fi acela că medicii continuă să plece în străinătate” deoarece mulți dintre aceștia s-au trezit cu salarii mai mici în mandatul de prim-ministru al doamnei Dăncilă” în timp ce ”pacienții continuă să moară cu zile în spitale, stocurile de vaccinuri sunt în continuare insuficiente, iar dotările din majoritatea unităților sanitare pun medicii în imposibilitatea de a-și face meseria”.

Un alt motiv pentru care Guvernul Dăncilă va trebui în cele din urmă să plece este-în opinia deputatului PMP- acela că a blocat alocarea de fonduri către școli și a politizat sistemul de educație.

Modificările en-gros ale Codului Fiscal au accentuat instabilitatea financiară, fiind un alt motiv din cauza căruia Guvernul PSD-ALDE ar trebui să plece: ”După ce în anul 2017 Guvernul a făcut peste 260 de modificări ale Codului fiscal, anul acesta, numai în primele 3 luni au mai fost operate încă 120 de modificări!.

Lipsa oricăror realizări în materie de autostrăzi, tergiversarea cu 6 luni a majorării obligatorii a pensiilor cu peste 10 %, și mai ales amputarea legilor justiției și codurilor penale ”pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de cele două condamnări penale pe care le are la activ.” sunt motive serioase de trimitere imediată a  actualului Guvern la coșul de gunoi al istoriei . ”Dacă actuala putere va merge până la capăt cu planul de îngenunchere a justiției, am convingerea că oamenii cărora le pasă de țară și de viitorul copiilor lor, cei care trăiesc în România reală, vor schimba orice guvern care calcă în picioare valorile lor. Plecarea Guvernului Dragnea-Dăncilă este o urgență națională. Mai devreme sau mai târziu!”  este semnalul de alarmă tras de deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Al 11-lea motiv pt. mine platitorul de taxe si impozite este ca madam Veorica din Videle si inca vreo 2-3 ca de ex. Andrusca, sunt cu mult mai prosti ca mine. Ei efectiv nu se pot exprima si nu inteleg nici ce scrie pe hartie. Si atunci ma intreb ? cum mama zmaului sa astept de la estia o viata mai buna ? Imi vine sa rad , nu sa sper la nimic.

Lasă un comentariu