Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Campanie împotriva tuturor pensiilor speciale: PMP anunță că va depune proiect de lege pentru a le desființa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca anunță o inițiativă parlamentară care să desființeze toate pensiile speciale cu excepția acelora pentru veteranii de război. Simionca și-a întrebat simpatizanții pe pagina de socializare ce-ar trebui să se întâmple  în cazul pensiilor speciale și vrea să țină seama de acestea atunci când lucrează la proiectul de lege. ”O să propun o lege prin care să îmi desființez propria pensie specială! Sunt parlamentar, dar consider că nu există niciun motiv pe lumea asta ca parlamentarii să beneficieze de pensii speciale. ” este anunțul  făcut de deputatul PMP. Acesta spune și că unicul criteriu de stabilire a pensiilor ar trebui să fie contributivitatea : ”nicio pensie specială nu poate fi justificată, toți oamenii trebuie să primească pensii în funcție de contributivitate. Singurii care merită să aibă un statut special sunt veteranii de război, cei care au luptat pentru onoarea României în întreaga lume. În rest, nu facem nicio concesie” .

Simionca spune că decizia de depunere a proiectului legislativ împotriva pensiilor speciale a fost stabilită în grupul PMP și că poziția partidului este că toate pensiile speciale sunt de fapt ”un furt din banul public”.

Pensii speciale iau de doi ani încoace foștii parlamentari, iar cuantumul acesteia depinde de numărul mandatelor, dar și magistrații, ambasadorii, piloții civili, angajații Curții de Conturi și cei ai Curții Constituționale și dacă va fi adoptat noul Cod Administrativ și foștii primari și președinți de Consilii județene.

Și USR a avut un proiect de anularea a pensiilor speciale, cu excepția militarilor și magistraților, însă acesta a fost respins anul acesta definitiv prin votul Senatului.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu