Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Canalizarea din Mihai Viteazul, strada veșnic inundată, propusă la reabilitare de 5 ani. Ioan Peteleu: ”cineva trebuie să răspundă iar Crețu trebuie să plece!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Strada Mihai Viteazul, blocată sâmbătă timp de mai multe ore de inundațiile produse după câteva ore de ploaie, are un sistem de canalizarea a apelor pluviale defectuos. Deși este strada din Bistrița care nu scapă la niciuna din ploile mai serioase, iar beciurile locuitorilor se umplu invariabil cu apă, nici până astăzi municipalitatea nu s-a apucat de treabă. Consilierul local Ioan Peteleu (PNL) reamintește într-un comunicat de presă că a cerut încă de acum 5 ani realizarea sistemului de canalizare a apelor pluviale din zonă, însă conducerea Primăriei tergiversează la nesfârșit: ”Atunci când interesele personale și de grup ale conducătorilor sunt mai presus decât interesele comunității, cei care suferă sunt evident cetățenii. Adică tocmai cei care i-au ales pe politrucii incompetenți, meschini, fățarnici și demagogi să le conducă și să le administreze orașul și cărora tot ei le plătesc salariile boierești și deplasările prin toată lumea. Pentru mine cel puțin, e un paradox.

Pe bugetul anului 2013, în urma unei analize a unor puncte critice ale orașului, am făcut împreună cu colegii mei, mai multe propuneri de bugetare a unor sume pentru rezolvarea problemelor cu canalizarea pentru apele pluviale de pe străzile Mihai Viteazul (implicit Ion Pop Reteganul), Tabără, Dâmbului, Viorelelor. Bineînțeles că, deși eram în alianța de tristă amintire numită USL, nici una din propunerile noastre, inclusiv cele de mai sus, nu au trecut, ca urmare nu am votat acel buget.” scrie Ioan Peteleu.  Acesta spune a urmărit proiectul și a insistat și anul viitor, dar și după:

”În 2014 am revenit cu acele propuneri la aprobarea bugetului. De această dată, Crețu nemaiavând numărul de voturi pentru ca bugetul să treacă, le-a acceptat câine-câinește. Imediat după aprobarea bugetului, în mod special pentru strada Mihai Viteazul am avut o întâlnire pe această temă în biroul primarului cu directorul general și directorul tehnic de la Aquabis iar problema părea rezolvată. S-a agreat soluția de majorare a capitalului social al Aquabis cu suma necesară pentru rezolvarea situației iar în luna septembrie 2014 s-a adoptat Hotărârea nr.89 care prevede negru pe alb: “Art. 2. (2) Se aprobă participarea municipiului Bistrița la capitalul social al S.C. “Aquabis” Bistrița – Năsăud S.A. cu un aport suplimentar, în numerar, în valoare de 600.000 lei, reprezentând 6.000 acțiuni cu valoare nominală de 100 lei/acțiune, pentru realizarea rețelelor de canalizare pluvială pe str.Mihai Viteazul.”

Iată că au trecut mai bine de cinci ani și situația a rămas neschimbată. Bineînțeles că nu din alte motive ci din dezinteres total față de problemele cetățenilor. Sau nu? Să fie oare interese personale sau de grup? La nenumăratele interpelări pe care le-am făcut în Consiliul Local pe această temă mi s-a răspuns că problema este în curs de rezolvare. Ba că-i în faza de proiectare, ba că s-a lansat procedura de achiziție. Bâlbuțe!

Culmea este că în februarie 2017 primăria anunța că a comandat fazele de proiectare pentru rețeaua de canalizare a apelor pluviale pe str.Mihai Viteazul și parțial pe strada V.Babeș, în lungime de 600 metri iar soluțiile tehnice vor avea în vedere toată zona adiacentă străzii M.Viteazul (str.Valea Budacului, str.I.P. Retegan, str. Ion Vidu inclusiv dealurile din apropiere). De ce o fi ajuns problema înapoi la primărie? Ce alte interese or mai fi fost? Poate știe primarul!

Din informațiile disponibile pe site-ul primăriei am aflat că în 2017 procedura de achiziție pentru elaborarea documentației tehnico-economice la obiectivul de investiţii “Rețea de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul-municipiul Bistrița” a fost anulată de trei ori invocându-se faptul că nu a fost depusă nici o ofertă. Ciudat nu? Oare nu o mai proiecta nimeni rețele pentru apele pluviale? Sau suma este prea mică?!”.

Sunt suficiente motive, crede fostul viceprimar, pentru a-i cere demisia primarului Ovidiu Crețu: Oricum ar fi și oricare ar fi motivele, administrația Crețu dă dovadă de incompetență crasă. Să fi primar timp de zece ani și să nu fi în stare să rezolvi o asemenea problemă este jenant și în același timp umilitor pentru cetățenii din acea zonă. Din acest motiv cer public primarului Crețu să-și prezinte DEMISIA! Crețu nu mai are ce căuta în fruntea orașului. A dovedit-o! Cheltuie banii cetățenilor doar pe proiecte fanteziste și acolo unde el sau apropiații lui au interese directe (a se vedea sensul giratoriu de un milion de euro de pe Tărpiului/Centură și nu numai).”

Peteleu are un mesaj și pentru prefectul Frenț dar și pentru locuitorii din strada năpăstuită cărora le recomandă să se constituie părți civile și să ceară daune: ”De asemenea îl rog respectuos, pe această cale, pe prefectul județului Bistrița-Năsăud, domnul Ovidiu Frenț, să evalueze situația din zonă, să constate starea de fapt și să facă demersurile pentru ca cetățenii afectați de inundațiile din zona respectivă să fie informați cu privire la procedura de obținere a despăgubirilor în caz de dezastre naturale. Pe cetățenii afectați îi îndemn să facă demersurile legale necesare pentru obținerea de daune interese din partea administrației Crețu. Poate chiar deschiderea unui dosar de neglijență în serviciu. Cineva trebuie să răspundă iar Crețu trebuie să plece!”

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu