Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Noul Cod Penal cu abuzul în serviciu redefinit a fost votat cu scandal în Senat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Scandal în Senat astăzi la votarea modificărilor la Noul Cod Penal. Forma nouă care include redefinirea abuzului în serviciu, considerat de opoziție drept o dezincriminare a grupului infracțional organizat, precum și multe alte modificări  a trecut la limită în jurul orelor amiezii. Opoziția: USR și PNL a ieșit din sală pentru a nu asigura cvorumul necesar ședinței, în condițiile în care lipseau o mare parte din aliații coaliției PSD-ALDE in sală, fiind vorba de o sesiune prelungită.Venirea în bloc a senatorilor UDMR a salvat cvorumul necesar PSD-ALDE. UDMR s-a abținut la vot, însă modificarea Codului Penal a trecut.

Proiectul va ajunge în regim de urgență și la Camera Deputaților, unde coaliția aflată la guvernare vrea să-l treacă prin votul final cel târziu joi.

După adoptarea unor modificări extrem de controversate, care potrivit DNA vulnerabilizează toate cele 215 dosarele de abuz în serviciu aflate în lucru, parlamentarii PNL au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională modificările, după ce proiectul va trece inclusiv de Camera Deputaților.

Modificările cu dedicație pentru Dragnea 

Opoziția susține că modificările îl vizează în special pe Liviu Dragnea, șeful PSD, cel care a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare de un complet al Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru instigare în abuz în serviciu. Dezincriminarea abuzului în serviciu și în special prevederile care pretind demonstrarea unui interes patrimonial în săvârșirea infracțiunii l-ar scăpa de condamnarea la închisoare atunci când va fi judecat de instanța de apel.

Sursă foto: realitateaTV

Share.

About Author

Lasă un comentariu