Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O altă ședință la Consiliul Local Bistrița cu documentele netransparente: a fost programată în 5 iulie, dar nici măcar consilierii n-au primit documentele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consiliul Local Bistrița este convocat joi, 5 iulie pentru  o ședință extraordinară, urgența invocată de administrație fiind necesitatea depunerii de proiecte de finanțare pe POR pe axa 4.

Interesant este că nici în cazul ședinței extraordinare, așa cum s-a întâmplat cu ședința ordinară a lunii iunie documentele de ședință nu sunt disponibile pentru public pe site-ul municipalității nici măcar cu două zile înaintea acesteia. Nici chiar consilierii locali, cei care trebuie să voteze nu au primit încă documentele de ședință, iar comisiile de specialitate ale CL Bistrița, care trebuie să le dezbată pe larg, sunt programate cu câteva ore înaintea ședinței de plen: ” nu am primit niciun mesaj cu materiale, am primit doar mesajul cu convocarea și că ședința comisiilor de specialitate e la ora 13,00 în aceeași zi. Ce să mai studiezi? Vor să te duci acolo și să ridici mâna!” a comentat consilierul local Ioan Peteleu.  Consilierul ecologist Teodor Mârza e și el foarte nemulțumit: ” de ce să te mai duci la ședința de Consiliu Local dacă tot nu știi ce urmează să votezi” se întreabă acesta. Teodor Mârza a explicat pentru Bistrița Express că a sunat la secretariatului Consiliului Local pentru a cere explicații însă i s-a răspuns că nu sunt gata documentele.

Ce se discută totuși  joi la extraordinară

Potrivit documentului de convocare, singurul accesibil publicului pe site-ul Primăriei Bistrița marți în jurul orelor amiezii  consilierii vor dezbate în principal proiectul de reabilitare a unei grădinițe și creșe de pe strada Plăieșului nr 41. Reabilitarea și modernizarea grădiniței cu pricina avea documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) aprobată de Consilierii locali  încă de acum trei ani, din 2015, însă proiectul a fost ținut la cheie până la deschiderea unei axe pentru a cere finanțarea. După 3 ani proiectul care costa în jur de 5,22 milioane de lei fără TVA a devenit 8,29 de milioane de lei cu toate taxele, prin urmare consilierii locali trebuie să voteze modificările din documentație.

Studiul de fezabilitate pentru canalizarea pluvială pe strada inundațiilor

În total ședința de joi, 5 iulie are șase proiecte, între care schimbarea președintelui de ședință, declararea de utilitate publică a unor terenuri private pentru construcția Centrului Inter-modal, așa numita pasarelă suspendată pentru autobuze pe care administrația Crețu vreo să o amenajeze în zona Gării.

Studiul de fezabilitate pentru realizarea  canalizării pluviale din strada Mihai Viteazu din Bistrița, stradă care se inundă la fiecare ploaie mai serioasă din municipiu e tot pe ordinea de zi a Consiliului Local de joi, un proiect cu vechime în sertarele administrației. Și tot joi un proiect pentru compartimentarea unor apartamente ANL care urmează să fie  înscrise în Cartea Funciară în scopul vânzării către chiriași a ajuns pe ordinea de zi a deliberativului.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu