Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Controversatele modificări ale Codului Penal votate la limită de Camera Deputaților. Bistrițeanul Daniel Suciu a cerut ca votul final să fie dat astăzi și nu mâine (FOTO lista vot final)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modificările la Codul Penal au trecut astăzi de Parlament, cu doar două voturi în plus față de numărul necesar în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

De partea controversatelor modificări s-au poziționat deputații PSD și ALDE, însă voturile lor n-ar fi fost de ajuns în condițiile în care 8 dintre parlamentarii puterii n-au ajuns astăzi la vot. Pentru că UDMR s-a abținut de la vot, coaliția puterii a apelat la  deputații minorităților naționale. Opt dintre aceștia precum și un deputat  de la PMP, Adrian Mocanu, pe care partidul a anunțat după vot că-l va exclude, au spus da modificărilor la Codul Penal.

Astăzi modificările  ar fi trebuit doar dezbătute nu și votate

După ce ieri Codul Penal  modificat a trecut de Senat, contrar oricăror cutume și regulamente parlamentare a ajuns să fie votat astăzi de plenul Camerei Deputaților. Inițial astăzi s-a anunțat doar ca va avea loc dezbaterea, iar votul ura să fie programat pe mâine. Cel care a cerut urgentarea procedurilor a fost deputatul bistrițean Daniel Suciu, care potrivit Digi 24 este cel care în calitate de lider de grup la PSD a cerut în plenul Camerei Deputaților ca votul final să fie dat astăzi. 

Cei doi deputați bistrițeni ai PSD, Doina Pană și Daniel Suciu  au votat în favoarea modificării Codului Penal. Vezi jos lista de vot cu deputații PSD. Toți ceilalți deputați bistrițeni: Cristina Iurișniți(USR), Robert Sighiartău(PNL) și Ionuț Simionca (PMP) au votat împotrivă.

Astăzi dumneavoastră ati votat ca un om care a furat banii copiilor sărmani ca să-i dea partidului să fie premiat” le-a spus deputatul Dan Barna, liderul de grup de la USR parlamentarilor puterii care se ridicaseră și părăseau sala după vot. Barna  a mai declarat că de astăzi România nu mai este un stat de drept, ci ”este un stat de Dragnea”. Raluca Turcan le-a reamintit celor de la putere că niciodată vreun conducător nu a câștigat împotriva propriului popor. Stelian Ion, deputat USR a declarat tot în plen că mottoul zilei de astăzi poate fi ” Visul oricărui infractor este să ajungă să rescrie Codul Penal”

Share.

About Author

Lasă un comentariu