Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Județul pe primele locuri în clasamentul mediilor de 10 la Bacalaureatul 2018. Promovabilitatea e însă cu 3,7% mai mică decât anul trecut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița-Năsăud a ajuns anul acesta pe locul șase în țară într-un clasament neoficial al mediilor de 10 obținute la examenul de Bacalaureat, înaintea contestațiilor. În acest clasament elevii din București au obținut 17 medii de 10 din cele 107 la nivelul țării. Urmează Bacău cu 9, Iași cu 8, Vrancea și Argeș, iar pe poziția a 6-a  Bistrița-Năsăud cu 5 medii de 10. Presa centrală care a întocmit clasamente în jurul lucrărilor perfecte remarcă performanța liceului dintr-o  comună din Bistrița Năsăud cu 5600 de locuitori ( ”Radu Petrescu” din  Prundu Bârgăului), unde două absolvente au luat Bac-ul de 10.

Publicațiile centrale au remarcat și că performanța este cu atât mai notabilă cu cât dintre cei 86 de elevi care au susținut Bacalaureatul la ”Radu Petrescu” doar 7 nu au trecut examenul. De menționat și că anul trecut niciunul dintre absolvenții din județ nu a obținut media 10, cea mai mare medie de anul trecut fiind 9,96.

În schimb procentul  promovabilității de anul acesta la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud  e mai mic decât cel de anul trecut cu 3,7 %.

Anul acesta promovabilitatea în județ a fost de 69,2% față de  72,9 % anul trecut. De altfel situația a urmat aceeași tendință și la nivel național cu o promovabilitatea mai mică, de 67,56% față de 71,4 % cât a fost anul trecut.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu