Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentar bistrițean: ”4 iulie-zi de doliu pentru democrație”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a comentat astăzi după votul de modificare a Codului Penal, realizat pe o procedură controversată, de pe o zi pe alta din  Senat în Camera Deputaților că 4 iulie a fost o ” Zi de doliu a democrației!”:  ”Azi codul penal a fost modificat pentru ca Dragnea a furat din banii copiilor nevoiași îndreptându-i spre PSD!
Azi Coalitia PSD- ALDE a hotărât că e în regulă să furi, să faci abuz în serviciu, să se scurteze perioada de cercetare a dosarelor în care sunt implicați criminali, hoți, a violatori si pedofili ! 
Legea nu se referă doar la Dragnea si abuzul in serviciu, ci si la cetățenii obișnuiți! De exemplu, dacă un infractor cercetat în 2013 nu a ajuns încă să fie dovedit in justitie, scapă de urmărire si de pedeapsă!” a mai comentat deputatul USR într-o postare pe facebook. 
Cristina Iurișniți a remarcat și că era cât pe ce ca modificările să nu treacă: ”PSD avea nevoie de 165 de voturi, a obținut 167. Codul penal a trecut cu ajutorul minorităților. Dacă se găseau 3 cu bună credință ar fi fost în regulă! Sau prezenți din cei absenți pe care se putea conta! PSD – 142 voturi pentru
ALDE – 15 voturi pentru, Minorități – 9 voturi pentru (2 contra, 1 nu a votat)
PMP – 1 vot pentru (8 contra). Cel care a votat pentru a fost pe loc exclus din PMP. S- a vândut scump cu siguranță! USR – 24 voturi contra, PNL – 63 voturi contra, UDMR – 19 abțineri”
Deputatul USR și-a exprimat speranța că votul nu va intra în vigoare în forma în care a trecut de Senat și Camera Deputaților: Codul Penalilor a trecut astăzi de Parlament, dar nu va intra în vigoare în această formă! Noi, USR, o vom contesta la CCR și vom alerta partenerii noștri interni și externi. Între timp cetățenii pot să semneze inițiativa cetățenească #farapenali. 500.000 de români îl pot demite pe Liviu Dragnea!”

Share.

About Author

Lasă un comentariu