Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul finanțelor îi cere de la Bistrița președintelui Iohannis să returneze statului chiria imobilului pierdut în instanța chiar dacă ANAF nu o poate cere încă oficial

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici i-a cerut președintelui României să dea dovadă că e bun român și să returneze chiria pe care a încasat-o  timp de mai mulți ani la unul dintre imobilele deținute de familia sa la SIbiu și pe care l-a pierdut în instanță în noiembrie 2015. Deși regimul de proprietate al respectivului imobil  nu e nici acum limpezit, după cum o recunoaște chiar ministrul Teodorovici acesta crede că chiria pentru care familia Iohannis a plătit impozit ar aparține de drept statului român.

Solicitarea către președintele României a fost făcută de Teodorovici astăzi la Bistrița într-o conferință de presă organizată la sediul PSD: ”Vorbim despre imobilul din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu. Acel imobil care între 2008-2015 a aparținut familiei Iohannis. perioada pentru care în mod normal și logic și corect și mai ales moral statul trebuie să-ți recupereze sumele aferente acelei perioade. Astăzi statul nu este încă proprietar al acelui imobil. (…) Instanța a anulat clar modul în care s-a făcut transferul acelui imobil către familia Iohannis. și atunci asta înseamnă că se poartă discuția cine este acum proprietarul acelui imobil din strada Bălcescu 29 : fie statul român, fie o altă persoană care a depus o astfel de acțiune revendicând în instanță o parte din acel imobil. Deci discuția se poartă în instanță între cine este proprietar… Deci trei persoane au beneficiat de chirii de pe acest imobil..pentru care s-a plătit impozit de dl Iohannis în valoare de 154000 de lei . deci suma este clară, impozitul asemenea…Deci lucrurile sunt clare, suma totală de 2,6 milioane de lei, reprezentând chiria încasată de familia Iohannis și un alt proprietar, ar trebui să fie recuperată de statul român! este părerea ministrului de finanțe. Teodorovici a  precizat și că din totalul de 2,6 milioane de lei, familia Iohannis ar avea de plătit 1, 296 de milioane de lei.

ANAF-ul nu l-a notificat încă pe președinte. Motivul: regimul de proprietate nu este încă clar. 

Teodorovici, căruia președintele PSD i-a cerut public cu o zi înainte să explice de ce nu s-ar recuperat banii de la președintele Iohannis  a explicat pe lângă solicitarea făcută tot public președintelui și ce demersuri a făcut ANAF până acum: ”ANAF-ul a solicitat unui notar din Sibiu să facă înscrierea în cartea funciară a faptului că statul român este proprietarul acelui imobil. Notarul respectiv a suspendat această acțiune pe motivul invocat, prevederea 107 /legea notarilor dacă nu ma înșel, în ideea că dacă este un proces pe rol se suspendă acea acțiune până când instanța se pronunță într-un fel sau altul pe această speță. Adică să stea să aștepte soluția finală a instanței. Eu cred că cererea de înscriere în cartea funciară să notifică plata imediata a acestei sume. Cert este ca acel imobil nu mai poate fi pus în discuție cui aparține… nu mai aparține familiei Iohannis și suma aceea încasată trebuie să fie returnată statului român

Întrebat dacă un cetățean care nu a primit notificare de la ANAF ar trebui să returneze bani Teodorovici a răspuns: ”

Este clar că acel imobil nu mai aparține familiei Iohannis, deci suma încasată drept chirie trebuie returnată statului român. Ar fi corect și moral, din partea președintelui Iohannis, să plătească imediat suma respectivă statului român. (…) Ar fi un exemplu pentru toți românii”.

Întrebat și dacă președintele ar putea beneficia de anunțata amnistie fiscală, Teodorovici a răspuns că speței acestuia nu i se poate aplica.

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcționează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curții de Apel Brașov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani. Nu e încă clar cine este proprietarul acelui imobil în condițiile în care pe rolul instanțelor acesta este revendicat de o altă persoană.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Telenovela pt. prosti si asistati. Domnul PRESEDINTE este cumparator de buna credinta a acelui imobil. Cu toate ca instanta a gasit ca actele de retrrocedare au fost masluite de cel care a solicitat asta adica de vanzator . Seful Statului nu are de dat nici un leu, Statului pana ce Instanta nu hotaraste cine este adevaratul proprietar. Dupa asta banii se dau acelui cetatean si Statul va primi si el cota ce i se cuvine prin impozitare.Informatia o stiu tot de la televiziuni dar care au urmarit firul corect. In cazul de fata este vorba de razbunare politica practicata de penalul Dracnea care vrea sa arate ca mai sunt si altii cu musca pe caciula si face trimitere direct la Cotroceni, uitand de BARONII din teritoriu care sunt sub comanda lui.

Lasă un comentariu