Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un singur deputat bistrițean a votat împotriva controversatului cod administrativ. Vezi cum au votat ceilalți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ionuț Simionca este singurul deputat de Bistrița-Năsăud care a votat luni seara împotriva Codului Administrativ, un controversat proiect care a trecut de Camera Deputaților. Codul Administrativ are câteva prevederi denunțate de o parte a opoziției și de ONG-urile civice: pensiile suplimentare pentru primarii, președinții de consilii județene și secunzii acestora aleși din 1990 încoace, dar și dreptul primarilor de a derula afaceri ca persoane fizice autorizate sau intreprinderi familiale, sau chiar dreptul de a fi angajați în societăți comerciale după programul de lucru.

Codul Administrativ considerat un act antiromânesc

Deputatul Simionca explică pe pagina de facebook că motivele  pentru care n-a votat Codul Administrativ  o reprezintă concesiile nepermise făcute de PSD  maghiarilor în anul Centenarului și vorbește chiar aceste concesii au făcut din codul administrativ un act antiromânesc:”Blatul PSD-UDMR face victime în administrația publică din România. Pentru a-și asigura majoritatea parlamentară, PSD a cedat nepermis de mult cerințelor UDMR, transformând Codul administrativ într-un act antiromânesc, care transformă limba maghiară în cea de-a doua limbă oficială a României. Mai precis, în localitățile în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20%, toate instituțiile publice au obligația să folosească, în raporturile cu aceștia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective. Deci toate aceste instituții vor fi controlate de minorități. Am votat împotriva acestei legi și consider că este nepermis ca actuala putere să promoveze, în Anul Centenar, acte care lezează suveranitatea României” a mai scris Simionca pe pagina de facebook .

Cum au votat bistrițenii

Alături de PMP doar USR-ul a votat împotriva Codului Administrativ, în timp ce la PNL votul a fost eterogen. De la opoziția din Bistrița-Năsăud, Deputatul USR Cristina Iurișniți a lipsitde la vot, fiind plecată într-o delegație parlamentară în Canada, în timp ce deputatul PNL Robert Sighiartău s-a abținut de la vot, așa cum indică tabelul de vot la proiectul Codului Administrativ. Doina Pană și Daniel Suciu au votat proiectul. Vezi aici cum s-a votat:

http://www.cdep.ro/pls/steno/eVot.Nominal?idv=20323

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Traiasca primul si ultimul CENTENAR pe care biata ROMANIE il sarbatoreste ! Istoria se repeta si se razbuna cand o tara este condusa de trepadusi, prosti, inculti si tradatori. Bun moment ati ales tovarasi sa faceti cadouri in an CENTENAR, incalcand grosolan CONSTITUTIA care spune ca in tara asta limba oficiala este LIMBA ROMANA !Sa vedem daca de 1DEC vor sta pe bina langa voi si udemeristii sa primeasca onoruri militare.

Lasă un comentariu