Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

STATISTICI: Prag de intrare peste 9 la două dintre clasele de liceu din BN. Vezi pe ce loc suntem în țară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liceele din Bistrița-Năsăud nu figurează în topul 50 în funcție de ultima medie de intrare la admitere în cel mai solicitat profil al liceului, clasament publicat ieri de Ministerul Educației pe site-ul edu.ro. Ultima medie de admitere  la profilul mate-info la Liceul Liviu Rebreanu din Bistrița, cel mai solicitat din județ a fost anul acesta 9,10 în timp ce la profilul bilingv engleză-științele naturii, ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,00.

Prin comparație  clasele din 36 de licee din București au tras linia mai sus, cel mai cautat profil din țară, profilul de mate info bilingv de la Colegiul Sfântul Sava din Bucuresti având pragul de intrare 9,91. Urmeză Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța, cu 9,85 limita de intrare și Frații Buzești din Craiova. Pe locul 4 e profilul de Stiințele Naturii tot de la Sfântul Sava, iar din Cluj, profilul de matematică-info de la Colegiul Nicolae Bălcescu e pe locul 19 cu media de intrare 9,64.

Locul 110 pe tară

Performanța pragului de admitere de minim 9,10  plasează cel mai căutat liceu din Bistrița-Năsăud  pe locul 110 din țară, într-o statistică realizată de Bistrița Express folosind datele afișate pe edu.ro. De altfel trei dintre cei patru elevi care au obținut 10 pe linie la examenele de evaluare au optat pentru acest profil de matematică-info de la Colegiul Național Liviu Rebreanu.

Al treilea profil în ordinea mediilor de intrare este Mate Info, de la Colegiul Andrei Mureșanu, urmat de profilul de științele naturii de la Colegiul Liviu Rebreanu ( clasa fara formare bilingv) Urmează pe locul 5 clasa mate-info de la Petru Rares din Beclean, unde s-a intrat cu 8,34, apoi tot ” Liviu Rebreanu” cu clasa de științe sociale. Urmează patru clase de la Andrei Mureșanu, pentru ca pe locul al 11-lea să figureze prima clasa de filologie de la Liviu Rebreanu, cu pragul de 7,63.

Prima clasă din mediul rural este, din punct de vedere al admiterii cea de mate-info de la Radu Petrescu din Prundu Bârgăului,  cu 6,33 prag de admitere, pentru ca imediat pe pozitia a 26-a sa figureze clasa de filologie a liceului din Bârgău. De altfel liceul de la Prundu Bârgăului  a reusit performanța unica in tara de a avea două medii de 10 la Bacalaureatul din acest an.

Tot la capitolul statistici performanțele claselor cele mai căutate din Bistrița nu se pot compara cu județe din sudul dar si din estul tării, unde limita de intrare în cele mai căutate licee  a fost foarte coborâtă, chiar și sub 8. De pildă în Giurgiu mediile de intrare au fost atât de mici încât în cea mai căutata clasa s-a intrat cu 7,94, asta în timp ce în Teleorman la cel mai căutat profil s-a intrat chiar și cu media 7.37 . In județul nostru a 14-a clasa in ordinea preferințelor elevilor a admis elevi de nivelul primei clase din Teleorman.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu