Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Autoritățile cer bani la Guvern pentru pagubele produse de inundații în iunie în Bistrița-Năsăud. Încă n-au decis cât.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autoritățile județene apelează la Fondul de rezervă al Guvernului pentru a face față pagubelor produse în luna iunie în județul Bistrița-Năsăud de aversele de ploaie, rafalele de vânt  și inundații.  Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud anunță printr-un comunicat de presă că împreună cu Consiliul Județean a întocmit documentația pentru un proiect de Hotărâre de Guvern care să aloce bani pentru refacerea infrastructurii afectate. Sunt vizate pagubele produse în municipiul Bistrița și 11 comune: Budacu de Jos, Căianu Mic, Chiochiș, Dumitrita, Lunca Ilvei, Mărișelu, Negrilești, Rodna, Runcu Salvei, Spermezeu, Șieuț.

Banii solicitați sunt doar pentru pagubele provocate infrastructurii, urmând ca pentru daunele pe care le-au suferit locuințele personale, Agenția Județeană pentru Prestații Sociale să realizeze anchete sociale, în baza cărora Ministerul Muncii ar putea decide alocarea de ajutoare, conform unui comunicat de presă al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Deocamdată nu se știe cu exactitate câți bani vor cere bistrițenii, calculele urmând a fi finalizate abia luni când proiectul urmează a fi trimis Ministerului Dezvoltării, precizează la solicitarea Bistrița Express purtătorul de cuvânt al Instituției  Prefectului, Oana Gherman.

Cererile de ajutoare pe bundă rulantă la Guvern

Guvernul a stabilit deja ieri o serie de măsuri de sprijin pentru victimele inundațiilor. Între acestea se numără aprobarea  scoaterii din rezervele de stat a unor cantități de motorină  ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate din judeţele Vâlcea şi Botoşani, dar și ”scoaterea unor produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afactate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Covasna, Dâmboviţa şi Neamţ”. În plus pentru copiii al căror case au fost afectati de inundații Guvernul a  aprobat cazare gratuita în tabere de vară, cu 1500 de locuri special create.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu