Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Guvernul a transferat ieri fostul poligon din Bistrita Instituției Prefectului, la 7 luni după ce l-a cedat Consiliul Local

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șapte luni i-a trebuit Guvernului României să transfere un teren cedat deja de Consiliul Local Bistrița către Instituția prefectului din Bistrița-Năsăud. În sedința de joi, 12 iulie a Guvernul a adoptat în sfârșit hotărârea prin care dă în administrare de la Ministerul de Interne către Instituția Prefectului terenul de 2640 de metri pătrați amplasat în strada Grănicerilor, cel care a fost utilizat ani la rând drept poligon pentru cursanții școlilor auto.

Hotărârea era așteptată încă din luna februarie 2018 de Instituția prefectului care vrea să demareze acolo lucrările pentru noul Centru Integrat de Servicii Comunitare, pe scurt pașapoarte, înmatriculări și permise auto.

Terenul pasat pe ruta CL-Guvern-iarasi CL și apoi Guvern

Parcarea din zona lacului, acolo unde zeci de generații de cursanți ai școlilor de șoferi au învățat primele manevre de conducere a ajuns din administrarea Primăriei Bistrița în domeniul public al statului și administrarea Instituției Prefectului, care va construi acolo Noul Centru Integrat de Servicii Comunitare, pe scurt pașapoarte, înmatriculări și permise auto. În februarie Guvernul a adoptat un memoranduum prin care cerea oficial Consiliului Local Bistrița să-i cedeze terenul, în condițiile în care chiar și fără cerere Consiliul Local Bistrița votase pentru transferul terenului din domeniul municipiului în domeniul public al statului, în 20 decembrie 2017.

Consiliul Local care a votat fără ca cineva să-i fi cerut oficial terenul, altfel decât verbal, a condiționat totuși că, dacă nu se solicită în 3 ani autorizație de construcție pentru Centrul Integrat, terenul să se reîntoarcă în proprietatea municipalității.

Valoarea de inventar a terenului a crescut de 5 ori după evaluarea unui expert

După două săptămâni de la memorandumul Guvernului Consiliul Local Bistrița a mai adoptat, în 22  februarie 2018 o altă hotărâre prin care este de acord cu transferul de la Ministerul de Interne unde a votat inițial, către Instituția prefectului BN. Între timp însă valoarea de inventar a terenului a crescut, față de cifrele din inventarul municipalității. Dacă l atransfer valoarea de inventar era de 71.040 de lei, un expert a stabilit în mai 2018 valoarea acestuia la  387 400 de lei 

Potrivit hotărârii de guvern adoptată ieri, terenul din Grănicerilor nu ar fi grevat de litigii în privința dreptului de proprietate.

Opoziția a criticat locația aleasă din motive de trafic

În februarie, la momentul celui de-al doilea transfer opoziția din Consiliul Local a criticat locația aleasă pentru Centrul Integrat, pe motiv că aglomerarea traficului pe o stradă îngustă, pe care se intra dintr-un sens giratoriu și așa supraaglomerat nu e o soluție viabilă pentru viitor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu