Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Provocare de vară: cum vrea Biblioteca Județeană să-i facă cititori de literatură contemporană românească pe elevi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei cărți la alegere din cinci sau șase titluri,  literatura contemporană românească sută la sută este provocarea de vară-toamnă a Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud. Elevii de gimnaziu și liceu care acceptă provocarea de la Bibliotecă și demonstrează apoi unui juriu că au citit cărțile indicate, susținând cele mai bune prezentări, vor fi premiați cu tablete și cărți.

Concursul pentru vară-toamnă ”Provocarea scriitorilor români -Fii în cărți” are două secțiuni: gimnaziu și liceu. Pentru elevii între 11 și 14 ani, categoria juniori cele trei cărți la alegere pot fi selectate între următoarele volume, toate semnate de scriitori români contemporani:

Tudor Șerban la vorbă cu Robert Șerban – Tata, eu glumesc serios!, Radu Țuculescu – Ina și ariciul Pit, Ioana Nicolae – Aventurile lui Arik. Arik și mercenarii, Horia Corcheș – Istoria lui Răzvan, Veronica D. Niculescu – O vară cu Isidor, Ciprian Măceșaru – Super! Sunt un gândac

Pentru secțiunea adolescenților, adică 14-18 ani pe lista provocărilor Bibliotecii figurează  șase titluri, semnate de autori români contemporani. Pe lista volumelor Biblioteca Județeană George Coșbuc propune: Matei Vișniec cu ” Domnul K. eliberat, , Augustin Cupșa – Așa să crească iarba pe noi, Adrian Georgescu – Exitus. Lor li se adaugă T.O. Bobe – Cum mi-am petrecut vacanța de vară și Chris Simion – Imperativele adolescenței.

Perioada de înscriere este 17 iulie -25 noiembrie iar Regulamentul anunțat de Biblioteca Județeană propune: ”Se citesc cu atenție – și plăcere – cărțile; Se completează și se depune la bibliotecă o fișă de lectură pentru fiecare carte citită (după înscrierea în provocare); Se alege cartea preferată și se susține în fața unui juriu ce va premia cele mai bune prezentări.

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu