Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Legea manualului unic e neconstituțională a hotărât CCR. Ce spune deputatul Cristina Iurișniți, unul dintre criticii proiectului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
CCR a decis ieri că legea manualului școlar este neconstituțională în întregime. Curtea Constituțională a fost sesizată pentru a se pronunța în privința constituționalității legii inițiate și susținute de fostul ministru al educației Liviu Pop de un grup de senatori de la PNL și USR.

Deputatul USR Cristina Iurișniți, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai proiectului manualului unic a comentat anunțul CCR pe pagina sa de facebook, remarcând  eșecul PSD care a ținut cu dinții de uniformizarea și nivelarea educatiei   : ”PSD din nou nu respectă Constituția! Dar nu mai mira pe nimeni, Educația e cumva la periferie față de OUG- urile care erodeaza permanent statul de drept! Totul pornește de la Educație! Educația reprezintă fundația unei societăți, într-adevăr într-o degradare continuă în Romania dar dacă arde casa trebuie sa acționezi in consecință!

JUSTIȚIA va ține din nou capul de afiș in zilele următoare deși oamenii au case inundate, 40% din școlile țării încă au grupurile sanitare in curte. În Bistrița- Năsăud au rămas 41 de școli fără canalizare pentru ca primăriile au alte priorități de cheltuire și risipire a banului public, nu sa doteze școlile pentru educația și starea de bine a copiilor noștri!”

Deputatul USR a explicat și cum s-a ajuns ca legea să fie neconstituțională: inițiatorul ei a ajuns între timp din ministru șef la comisia de invatamânt de la Senat, iar în această calitate a încercat să modifice traseul legislativ al legii, făcând din Senat cameră decizională, deși legea stipula că această calitate o are Camera Deputaților. ” iată ce spune Curtea Constituțională, cu privire la Legea manualului școlar: “I. În ziua de 18 iulie 2018, Plenul Curții Constituționale , învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunțat , în cadrul controlului anterior promulgării, asupra următoarelor obiecții de neconstituționalitate : A. Obiecția de neconstituționalitate a Legii manualului școlar , obiecție formulată de un număr de 27 de senatori aparținând Grupurilor parlamentare al Partidului Național Liberal și al Uniunii Salvați România. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea manualului școlar este neconstituțională, în ansamblul său ” a scris pe facebook Cristina Iurișniți. Este un al doilea esec al legilor inițiate sub ministeriatul lui Liviu Pop , după ce legea editurii unice a fost si ea considerată neconstituțională de CCR.

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu