Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dizolvările de firme au crescut spectaculos în BN în primele luni din 2018 față de 2017. Însă au compensat noile inmatriculări .

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numărul firmelor dizolvate în primele șase luni ale anului 2018 numai în Bistrița-Năsăud este mai mare cu 63 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea procentuală a firmelor dizolvate din județ  în raport cu ce s-a întâmplat anul trecut în materie  de dizolvări de firme respectă o tendință înregistrată la nivel național. Conform statisticilor Registrului Comerțului numărul dizolvărilor a crescut cu 60 % de la un an la altul, cu derapaje în  Botoșani, Giurgiu ori Ialomița, județe în care dizolvările de firme au ajuns la 120 % și chiar 150% mai multe decât anul trecut.

Numărul înmatriculărilor noi îl depășește semnificativ pe cel al dizolvărilor.

Cu toate că numărul intreprinzătorilor care depun armele adica își dizolvă, radiază firmele sau chiar își suspendă activitatea creste de la an la an, numărul celor care-și inmatriculează SRL-uri, PFA-uri rămâne deocamdată constant mai mare.

Astfel la capitolul înmatriculări noi, numărul firmelor înființate în primele 6 luni  din 2018 este în județul Bistrița-Năsăud de 1217, cu 23 % mai mic decat cel al inmatriculărilor din 2017, când s-au înființat 1579 de firme noi. Cu toate acestea în cifre brute tot e mai mult de câteva ori decât numărul celor dizolvate care anul acesta a fost de 191. Nici dacă la statistică se adaugă numărul celor cu activitatea  suspendată: 128 în 2018 față de 140, sau a celor radiate, 662, balanța tot în favoarea numărului firmelor nou înființate se înclină anul acesta Au cântărit greu programul de start-up nation, dar și alte programe de finanțare pentru IMM-uri înregistrate anul acesta.

Share.

About Author

Lasă un comentariu