Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Numele potențialului succesor al lui Hans Klemm anunțat de Casa Albă în ziua vizitei ambasadorului SUA la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Casa Albă a anunțat ieri numele celui pe care președintele Donald Trump vrea să-l trimită ambasador la București. Este vorba de de Adrian Zuckerman, un avocat originar din România care a emigrat în SUA pe când avea 10 ani. Zuckerman care are nevoie de votul Senatului pentru desemnare este un vorbitor fluent de limbă română, apropiat de foarte mulți ani de Donald Trump.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat marți de Casa Albă în care se precizează că Adrian Zuckerman, un avocat newyorkez provenind din New Jersey a fost nominalizat pentru a deveni ambasador extraordinar și plenipotențial al SUA  în România. potrivit comunicatului Zuckerman care este partener al firmei internationale de avocatură Seyfarth Shaw a deținut și funcția de judecător în Real Estate Board New York, că este implicat în acțiuni filantropice și educaționale și că este plecat din România de la 10 ani. Înaintea diplomei în drept obținută la New York Law School (1983) Zuckerman a fost absolvent al Massachusetts Institute of Technology (1979). Întregul comunicat îl puteți citi aici: Comunicat de presă Casa Albă

Fostul ambasador în SUA al României și fost ministru de externe Mircea Geoană a comentat în această dimineață nominalizarea lui Zuckerman drept ”o premieră pozitivă”, în condițiile în care e vorba de prima dată când SUA ar nominaliza ca ambasador la București o persoană cu rădăcini românești, vorbitor de limbă română.

Nominalizarea celui care-i va prelua portofoliul după expirarea mandatului lui Hans Klemm a venit exact în ziua în care acesta vizita o casă familală la Bistrița, la invitația fundației Hope and Homes for Children.

Hans Klemm a declarat a doua zi la Alba iulia că nu -l cunoaște pe Zuckerman și nici nu știe când i se va termina mandatul de ambasador, aceasta decizie aparținând Senatului Statelor Unite.

 

Sursă foto: Adevarul

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu